Merkez Bankası Katılımcı Anketi Açıklandı! Yıl Sonu Dolar ve Enflasyon Tahmini

Merkez Bankası Katılımcı Anketi Açıklandı! Yıl Sonu Dolar ve Enflasyon Tahmini
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası düzenli olarak Piyasa Katılımcıları Anketi'ne dair verileri yayınlamaya devam ediyor. Piyasanın ve vatandaşların yakında takip ettiği anket sonuçlarına ilişkin yeni bir açıklama daha geldi....

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası düzenli olarak Piyasa Katılımcıları Anketi'ne dair verileri yayınlamaya devam ediyor. Piyasanın ve vatandaşların yakında takip ettiği anket sonuçlarına ilişkin yeni bir açıklama daha geldi. Merkez Bankası tarafından duyurulan anket sonuçları ile birlikte, katılımcıların yıl sonuna ilişkin dolar ve enflasyon beklentileri ortaya çıktı.

Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi

Kasım 2022'ye ait Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre, yıl sonunda tüketici enflasyonu tahmini, yüzde 68,06 olarak yer alıyor.

Yıl sonu Dolar Beklentisi

Söz konusu ankette, dolar kuru beklentisine ilişkin sonuçlar da yer alıyor. Katılımcıların tercihlerine göre, yıl sonuna dair dolar kuru beklentisi 19,54 TL olarak ortaya çıktı.

Piyasa Katılımcıları Anketi Nedir?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Piyasa Katılımcıları Anketi'ne ilişkin verileri düzenli olarak açıklarken, söz konusu anketin ne olduğu da merak ediliyor. Ankete, reel ve finans sektörünün temsilcileri katılıyor ve profesyonellerden oluşan ankette toplamda 41 katılımcı yer alıyor.