Mevduat Faizleri Yüzde 40'ı Gördü! Birikimini Bankaya Yatırana Aylık 30 Bin TL'ye Varan Gelir

Mevduat Faizleri Yüzde 40'ı Gördü! Birikimini Bankaya Yatırana Aylık 30 Bin TL'ye Varan Gelir
Covid-19 dönemiyle birlikte gelen, yaşanan depremlerle birlikte derinleşen ve tüm dünyanın gündeminde yer alan ekonomik kriz, Türkiye’yi de vurmuş durumda. Konut ve otomobil fiyatlarının her geçen gün arttığı bu zamanda vatandaşlar...

Covid-19 dönemiyle birlikte gelen, yaşanan depremlerle birlikte derinleşen ve tüm dünyanın gündeminde yer alan ekonomik kriz, Türkiye’yi de vurmuş durumda. Konut ve otomobil fiyatlarının her geçen gün arttığı bu zamanda vatandaşlar artık büyükşehirlerde 1 milyon TL’ye ev dahi bulamaz oldu. Hal böyle olunca da böyle bir parayı eve yatırmak yerine farklı bir yatırımda değerlendirmek daha popüler hale geldi.

Peki, bu dönemde ev ya da araba almak yerine faize para yatırmak daha mı mantıklı? 100 bin, 250 bin, 500 bin ve 1 milyon TL’nin faiz getirisi ne kadar oldu? Ev ya da araba almadan faize yatırılan parayla geçinilebilir mi? İşte tüm merak edilenler…

Çoğu vatandaş parasını ev ya da arama almak yetine bankaların önerdiği mevduat hesaplarına yatırmaya başladı. Son aylarda popülerleşen bu yöntem sayesinde bankaların müşterileri, aylık 30 bin TL’ye varan kazançlar elde edebilmeye başladı.

Durum böyle olunca da çok sayıda vatandaş, ev ya da araba almak için biriktirdiği parayı faize yatırmaya başladı. Peki vatandaşların uyguladığı bu yöntemde gerçekten kar elde etmek mümkün mü? Ev ya da araba almak mı yoksa faize para yatırmak mı ?

Her Bankanın Oranı Farklı

Vatandaşların son zamanlarda paralarını değerlendirmek için kullandığı faizli mevduat getirisi yöntemi oldukça popülerleşti. Fiyatların sürekli arttığı bugünlerde alınan bir konutun aylar sonra satılabilecek fiyatta olup olmayacağı vatandaşları endişelendirdiğinden, bankalara gün doğdu. Hal böyle olunca da her banka kendine paralı müşteri çekmek için mevduat faizlerinde çeşitli kampanyalar düzenledi.

Bazı bankalarda yıllık mevduatlar için aylık 30 bin TL’ye varan getiriler sunulurken, bazı bankalarda tutarlar daha düşük ya da yüksek oldu.

1 Milyon TL'nin Faiz Getirisi Ne Kadar?

Faiz getirisinin yükseldiği bugünlerde vatandaşlar, biriktirdikleri paraları yatırarak neredeyse çalışmadan geçimlerini sağlayabilmeye başladı.

Her bankaya göre değişen oranlarda bazıları yüzde 36 faizle mevduat hesabı açarken 1 milyon TL'nin 32 günlük getirisi 29 bin 983 TL oldu. Yüzde 30 faizle mevduat yapanlar için ise 1 ayın sonundaki kazanç 24 bin 986 TL'yi gördü. Yani, birikimiyle ev yada araba almak istemeyen vatandaşlar için aylık maaş alırmış gibi gelir elde etme imkanı doğdu.

1 Milyon TL Örnek Mevduat Birikim Hesaplaması 

Bankaların yapmış olduğu bu mevduat hareketiyle birlikte 1 milyon TL birikimi olan vatandaşlar, farklı faiz seçeneklerinden faydalanarak gelir elde edebiliyorlar. Bankaya göre değişen faiz seçenekleri nedeniyle kazançlar değişiklik gösterse de günümüz şartlarında ortalama bir gelir elde etmek mümkün oluyor. İşte yüzde 30 faiz oranıyla 100 bin, 250 bin, 500 bin ve 1 milyon TL'nin getirisi:

  • 100 bin TL, 32 gün mevduat, yüzde 30 faiz: 2 bin 498 TL
  • 250 bin TL, 32 gün mevduat, yüzde 30 faiz: 6 bin 246 TL
  • 500 bin TL, 32 gün mevduat, yüzde 30 faiz: 12 bin 493 TL
  • 1 milyon TL, 32 gün mevduat, yüzde 30 faiz: 24 bin 986 TL