Milyarlarca Ceza ve Faiz Siliniyor!

Milyarlarca Ceza ve Faiz Siliniyor!
Milyonlarca vatandaş tarafından beklenen torba yasa teklifinde sona gelindi. AK Parti cephesinden torba yasayla ilgili kritik bir hamle geldi. Torba yasanın detayları Mustafa Elitaş tarafından açıklandı.Yapılan son açıklamaya göre,...

Milyonlarca vatandaş tarafından beklenen torba yasa teklifinde sona gelindi. AK Parti cephesinden torba yasayla ilgili kritik bir hamle geldi. Torba yasanın detayları Mustafa Elitaş tarafından açıklandı.

Yapılan son açıklamaya göre, KYK borçlarının faizleri siliniyor. Öte yandan pandemi sürecinde kesilen sokağa çıkma ve maske cezaları da affedildi. Çalışanlara yönelik doğal gaz ve elektrik desteğine vergi muafiyeti de getiriliyor.

Silinecek Cezalar Açıklandı

Pandemi döneminde kesilen sokağa çıkma yasağı ile maske para cezaları ve KYK borçları siliniyor. AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, 2.7 milyar TL tutarındaki maske ve sokağa çıkma cezalarının silineceğini açıkladı.

Pandemi sürecinde sokağa çıkma yasakları uygulanmıştı. Bu yasaklarda sokağa çıkan vatandaşlara cezai işlem yapılmıştı. Torba yasa kapsamında bu verilen cezalar silinecek. Öte yandan, KYK borçlarının faizlerinin hepsi de siliniyor.

"Bu Cezaları Siliyoruz"

Başkanvekili Elitaş, 'Maske ve Covid-19 sürecinde sokağa çıkma yasağından kalan 2.7 milyar TL'lik cezalar var. Bu cezaları siliyoruz.' şeklinde konuştu.

Çalışanlara elektrik ve doğal gaz desteğine vergi muafiyeti, öğrenim ve katkı kredisinin faizsiz geri ödenmesini de içeren "torba" kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.