Milyonlar Tarafından Merakla Bekleniyordu! Merkez Bankası Faiz Kararı Açıklandı

Milyonlar Tarafından Merakla Bekleniyordu! Merkez Bankası Faiz Kararı Açıklandı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), vatandaşların ve piyasanın beklediği faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, bir önceki toplantıda politika faizini 150 baz puan indirerek yüzde 10,5 seviyesine çekmişti.Piyasaları...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), vatandaşların ve piyasanın beklediği faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, bir önceki toplantıda politika faizini 150 baz puan indirerek yüzde 10,5 seviyesine çekmişti.

Piyasaları yakından takip eden yatırımcıların gündemindeki Merkez Bankası faiz kararı belli oldu. Döviz kuru yatırımı olan çok sayıda vatandaş, Merkez Bankası’nın faiz toplantısında kasım ayına dair ne gibi kararlar alacağını merak ediyordu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kasım ayı faiz kararı toplantısı bugün gerçekleştirdi. Toplantıda alınan faiz kararı saat 14.00’te açıklandı.

Merkez Bankası, politika faizini 150 baz puan indirerek yüzde 9'a çekti.

Ekonomistlerin Merkez Bankası Faiz Kararı Beklentisi Nasıldı?

AA Finans’ın, bugün yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına dair beklenti anketi, 18 ekonomistin katılımı ile sonuçlanmıştı.

Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin çoğu politika faizinin 150 baz azaltılarak yüzde 9’a indirilmesini bekliyor.

Ekonomistlerden biri 100 baz puanlık ve biri de 125 baz puanlık indirim tahmin ederken, sene sonu politika faiz oranına yönelik beklentilerin medyanı da yüzde 9 oldu.

Önceki ay yapılan PPK toplantısında, politika faizi 150 baz puanlık indirimle yüzde 12’den yüzde 10,50’ye çekilmişti.

Merkez Bankasının Önceki Ay Faiz Kararı Nasıldı?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 1,5 puan düşürerek yüzde 10,5’e indirdi.

TCMB ağustos, eylül ve ekim toplantılarında üst üste toplam 3,5 puan indirime gitti.

Enflasyon ve Dolar Tahmini Nasıldı?

Merkez Bankası piyasa katılımcılar anketi de açıklanmıştı. Sene sonu dolar tahmini 19,54’e çekilmişti. Enflasyon tahmini ise 68,06’ye çıkartılmıştı.