Milyonlara Müjde Verildi! Kredi Kartı Borçları Tek Tek Siliniyor

Milyonlara Müjde Verildi! Kredi Kartı Borçları Tek Tek Siliniyor
Kahramanmaraş Merkezli gerçekleşen depremde pek çok kurum ve kuruluştan destek açıklaması gecikmedi. Kısa süre önce açıklama yapan kurumlar arasında bulunan İş Bankası da açıkladığı destek ile gündeme geldi. Depremden...

Kahramanmaraş Merkezli gerçekleşen depremde pek çok kurum ve kuruluştan destek açıklaması gecikmedi. Kısa süre önce açıklama yapan kurumlar arasında bulunan İş Bankası da açıkladığı destek ile gündeme geldi. Depremden etkilenen 10 il e ilçedeki kişilerin bireysel, ticari işletmelere kullandırılan kredilerin taksitlerini 31 Ağustos 2023 tarihine kadar 6 aylık bir süre ile faizsiz bir şekilde uzatıldığı açıklandı.

Kredi Faizleri 6 Ay Ertelendi

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremle beraber İş Bankası geçen günlerde AFAD’a 1 milyar TL bağış yaptığını duyurdu. Ayrıca inşa edilmesi düşünülen deprem konutları için de 1 milyar 750 milyon TL değerinde destek vereceği duyuruldu. Depremde hasar gören Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Nurdağı, Malatya ve Osmaniye’de gerçek kişiler ve KOBİ’lere verilen bireysel ve ticari kredi ödemelerinin 31 Ağustos 2023 tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu. Ayrıca Afet bölgesinde olan diğer şehirlerde yaşayan kişilerin bireysel ve ticari kredi, ek hesap ve kredi kartı borçları ile gayrinakdi kredi komisyonlarının 1 ay süreyle faizsiz olarak ertelendiği duyuruldu.

İş Bankası tarafından yapılan açıklamanın devamında ülkemiz tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birinin yaşandığı bölgede depremde hayatını kaybeden müşterilerin tüm bireysel kredi, ek hesap ve kredi kartı borçları ana para dahil olmak üzere silineceği duyuruldu. Ayrıca AFAD, Türk Kızılayı, AKUT ve Ahbap Derneği’ne İş Bankası’nın tüm kredi kartlarıyla yapılacak bağışları faizsiz olarak 6 ay taksitlendiriyor. Kredi kartı sahipleri, taksitlendirmeyi İşCep, Maximum Mobil, Maximum İşyerim ve İnternet Şube üzerinden gerçekleştirebilecek. Bölgeye barınma, ısınma, lojistik ve gıda yardımı ulaştırılmaktadır.