Müjde Şeklinde Duyurulmuştu! Sözleşmeliden Kadroya Geçeceklere Kötü Haber

Müjde Şeklinde Duyurulmuştu! Sözleşmeliden Kadroya Geçeceklere Kötü Haber
Uzmanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuda çalışan sözleşmeli personele "kadro" müjdesi vermesini değerlendirildi. Uzmanlar, kadroya geçen personelin maaşlarında düşüş yaşanacağını, bu sebeple herkesin geçmek...

Uzmanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuda çalışan sözleşmeli personele "kadro" müjdesi vermesini değerlendirildi. Uzmanlar, kadroya geçen personelin maaşlarında düşüş yaşanacağını, bu sebeple herkesin geçmek istemeyebileceğini ifade ediyor.

Kabine Toplantısı'ndan alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro müjdesini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şartları da tek tek açıkladı ve 3+1 detayına dikkat çekti.

4 Sene Sonunda Nakil Hakkına Kavuşuldu

Düzenleme sayesinde ilk aşamada 424 bin kişinin kadroya geçebileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor. Sözleşmeden kadroluya geçmek istemeyen personelin hakları şahsa bağlı olarak devam edecek. Kadroya geçen personel, kurumlar arası nakil hakkına 4 yıl sonunda kavuşacaktır. Kamu Çalışanlarının önemli bir sorunu daha çözdük. Bu konudaki hukuki düzenlemenin en kısa sürede Meclis'e sunarak yasalaşmasını sağlayacağız." dedi.

Uzmanlar, kadroya geçen vatandaşların maaşlarının düşeceğini ifade etti. Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman, TRT Haber'de düzenlemeye dair "520 binin içerisinde 424 binin direk geçişi olabilecek. Herkes geçmek istemeyebilir ücret konularıyla alakalı. Sözleşmeli personel SSK kapsamında. Kadroya geçtiğinde emekli sandığı mensubu olacak." şeklinde konuştu.

Öte yandan Duman, "Emeklilik planlamalarında da değişiklik olacak. Sosyal güvenlik sistemi SSK'dan daha erken, daha rahat koşullarda emekli ederken, emekli sandığından biraz daha farklı koşullarla emekli edeceği için bu durumda bir çoğunun ücret açısından da bir düşüş söz konusu olabilir. Ücretini düşürmek istemeyen, SSK'dan emekliliğini planlayanlar olacaktır." ifadelerine yer verdi.