Müjde Sırası Ev Sahiplerinde! Bakanlıktan 100-300-500 bin TL Destek Anında Karşılıksız Verilecek

Müjde Sırası Ev Sahiplerinde! Bakanlıktan 100-300-500 bin TL Destek Anında Karşılıksız Verilecek
Karşılıksız geri ödemesiz devlet tarafından 500 bin TL destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. Bu destek ödemesiyle ilgili başvuru ekranı ve şartlar da merak konusu oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ödemelerine ilişkin açıklamalarıyla milyonların yakından takip ettiği bir kurum olarak bilinirken, bu kez cömert davranarak 500 bin TL destek ödemesi sağlayacağını duyurdu.

Diğer bakanlıkların vatandaşlara sunduğu birçok destek ödemesi devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 500 bin TL geri ödemesiz desteğiyle ilgili detaylar merak ediliyor.

35 Binden Başlayacak, 500 Bin TL’ye Kadar Çıkacak

Dar gelirli milyonlarca vatandaş, sosyal destek ödemeleriyle ilgili detayları araştırıp, ihtiyaçları doğrultusunda bu destekten yararlanmak için başvurularını sürdürüyor. Bu kez 35 bin TL'den başlayarak 500 bin TL'ye kadar çıkan destek ödemesi detayları merak konusu oldu.

evsahiplerinemujde.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, destek ödemelerini sağlamaya devam ederken, Türkiye'deki enflasyon ve yükselen dolar kuru nedeniyle vatandaşların alım gücündeki ciddi düşüş devam ediyor. Bu nedenle dar gelirli ev sahipleri evlerini yenileyemediğinden, daha yüksek tutarlı kiralar belirleyemiyor. Ayrıca hızla artan ustalık fiyatları nedeniyle de evleri yeniletmek her geçen gün daha da zor bir hal alıyor.

Bakanlık ise bu noktada devreye girerek dar gelirli vatandaşlara yönelik destek ödemelerinin devam edeceğini belirtti ve bu destek ödemeleriyle ilgili detayları araştırma fırsatı doğdu.

evsahiplerineevyapilandirmadestegi.jpg

Ev Yapılandırma Desteğiyle 100, 300 ve 500 bin TL Destek!

Bakanlık, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik destek ödemelerinin yanı sıra ev yapılandırma destekleri ile ilgili de yeni bir ödeme sağlayacağını duyurdu. Geri ödemesiz şekilde verilen bu destek ödemesi, ev tamiratı, onarımı, yapımı, bakımı ve eve eşya alımı gibi nedenlerle ihtiyaç sahibi dar gelirli vatandaşlara sunulacak.

Destek ödemesinden faydalanabilmek için öncelikle Bakanlık tarafından belirlenen şartların yerine getirilmesi gerekecek. Ev tamiratı, onarımı, yapımı, bakımı ve eve eşya alımı gibi amaçlarla sağlanan bu destekten yararlanmak isteyen kişilerin 18 yaşından büyük olması gerekmektedir.

2023evyapilandirmadestegi.jpg

Destek ödemesi tutarı ise evin özelliklerine göre değişiklik gösterebilmektedir:

  • Basit evler için bakım ve onarımlar için 35 bin TL
  • Orta düzeydeki evler için 70 bin TL
  • Kapsamlı onarımlar için 100 bin TL
  • Prefabrik ev yapmak isteyen ihtiyaç sahiplerine 300 bin TL
  • Betonarme ev yapmak veya ev satın almak isteyen ihtiyaç sahiplerine ise 500 bin TL

Bu destek ödemesi tutarları evin özelliklerine, yapılacak işin niteliğine ve ihtiyaç sahibinin talebine göre belirlenmektedir.