Nakit Sıkıntısı Olanlara Nefes Aldıracak Haber! Hesaplara 1250 TL Yatırılıyor

Nakit Sıkıntısı Olanlara Nefes Aldıracak Haber! Hesaplara 1250 TL Yatırılıyor
Milyonlarca kişi tarafından beklenen açıklama sonunda geldi. Gelen açıklamada yapılan ödemelerin Mart ayında hesaplara yatırılacağı belirlendi. Türkiye’yi derinden etkileyen ve 10 ili de hem maddi hem manevi yönden etkiledi....

Milyonlarca kişi tarafından beklenen açıklama sonunda geldi. Gelen açıklamada yapılan ödemelerin Mart ayında hesaplara yatırılacağı belirlendi. Türkiye’yi derinden etkileyen ve 10 ili de hem maddi hem manevi yönden etkiledi. Hal böyle olunca ekonomik yönden zorluk çeken vatandaşlar sosyal desteği ne zaman yatırılacağını araştırmaya başladı. Milyonlarca kişinin araştırdığı konuyla ilgili detaylar da belli olmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ödemelerin Mart ayında hesaplarda olacağı belirlendi. Hal böyle olunca sosyal destek alan vatandaşların yüzü gülmeye başladı.

Mart Ayında Hesaplarda Olacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek verilmeye devam ediliyor. Yapılan açıklamada çocuk desteği kapsamında 2.2 milyon eve 919 milyon TL ödeme yapılacağına değinildi. Verilen ödemelerle ilgili detaylar gelmeye başladı. Yapılan açıklamada eve giren hane başına düşen gelir 450 TL ve altındaysa 1250 TL, 450 TL ve 911 TL arasında olanlar 1100 TL, 911 TL ve 1372 TL arasında olanlar 950 TL, 1372 TL ve 1833 TL arasında olanlara ise 850 TL verileceği belirlendi.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Devlet tarafından verilen 850 TL ile 1250 TL arasındaki yardım parası genelde hane halkı geliri asgari ücretin 3/1’inin altında olan ailelere verilmektedir. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve maddi zorluk yaşayan ailelere öncelikli olarak verilen 1250 TL yardım parası verilecek kişiler arasında özellikle sosyal güvencesi olmayan, maddi zorluk çeken, kirada yaşayan, okuyan çocuğu olan ailelere, kronik hastalara, devletten düzenli olarak sosyal yardım alanlara verilmektedir.

Başvuru yapmak için e-devlet platformuna giriş yapabilirsiniz. E-Devlet platformuna TC Kimlik Numaranız ve e-devlet şifrenizle girerek başvuru yapabilirsiniz. Eğer e-devlet şifreniz yok ise size en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını ziyaret ederek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.