Nefesler Tutuldu, Heyecan Dorukta! 2023 Asgari Ücret İçin Saat Verildi

Nefesler Tutuldu, Heyecan Dorukta! 2023 Asgari Ücret İçin Saat Verildi
2023 asgari ücretin belli olmasına sadece saatler kaldı. Yeni asgari ücret bugün açıklanacak. Milyonlarca vatandaş tarafından beklenen asgari ücret için heyecan dorukta.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal...

2023 asgari ücretin belli olmasına sadece saatler kaldı. Yeni asgari ücret bugün açıklanacak. Milyonlarca vatandaş tarafından beklenen asgari ücret için heyecan dorukta.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Beştepe'de buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 asgari ücreti bugün açıklayacak. Bakan Bilgin de asgari ücretle ilgili flaş bir  paylaşımda bulundu.

2023 yılında uygulanacak asgari ücret zammının ne kadar olacağı merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Beştepe'de asgari ücreti görüşmek üzere bir araya geldi.

Asgari ücrete dair gelişmelerin masaya yatırıldığı bir saatlik görüşmeden sonra taraflardan herhangi bir açıklama gelmedi.

Geçtiğimiz gün AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya bir açıklama da grup toplantısından sonra yapmıştı. Türk-İş'in 9 bin TL'lik teklifine yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öyle herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor. Bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfedir. Bunların hepsini bir düşüneceğiz" dedi.

Bakan Bilgin Paylaşım Yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den görüşme sonrası bir asgari ücret paylaşımı geldi. Bakan Bilgin Twitter hesabı üzerinden "Siz üretin, biz enflasyonla mücadele ederiz… Sıradaki Dosya: Asgari Ücrete Azami Fedakârlık!" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Habertürk muhabiri Esra Nehir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Bakan Bilgin arasında gece yarısı yapılan zirveye yönelik detayları paylaştı. Buna göre;  Bakan Bilgin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 12.00'de tekrardan buluşacak ve milyonların heyecanla beklediği rakam açıklanacak.

Asgari Ücret Ne Kadar?

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 6 bin 471 TL, vergiler ve kesintiler yapıldığında net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 7 bin 603 lira 43 kuruş. Bunun 6 bin 471 lirasını brüt asgari ücret, 1003 lira 1 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 129 lira 42 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor.