Nefesler Tutuldu, Heyecanla Bekleniyor! 2023 Asgari Ücrete İlişkin Son Durum

Nefesler Tutuldu, Heyecanla Bekleniyor! 2023 Asgari Ücrete İlişkin Son Durum
2023'e sayılı günler kala şüphesiz gündemin en çok konuşulan konusu 2023 yılında uygulanacak asgari ücret oluyor. 2022 yılının son zamanlarını yaşadığımız şu günlerde milyonlarca vatandaş asgari ücrete ilişkin yapılan...

2023'e sayılı günler kala şüphesiz gündemin en çok konuşulan konusu 2023 yılında uygulanacak asgari ücret oluyor. 2022 yılının son zamanlarını yaşadığımız şu günlerde milyonlarca vatandaş asgari ücrete ilişkin yapılan açıklamaları yakından takip ediyor. 7 milyon asgari ücretli çalışanı doğrudan, 81 milyon vatandaşı da dolaylı yoldan ilgilendiren asgari ücret 2023 zammının belirlenmesine az bir zaman kaldı.

Vatandaşların gözü kulağı yeni asgari ücretle ilgili yapılacak açıklamalara odaklandı. Öte yandan, 2023 asgari ücrete ilişkin çok sayıda tahmin yapılırken açıklamalar da peşi sıra gelmeye devam ediyor. Son olarak 2023 yılında uygulanacak asgari ücrete ilişkin bir açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi.

Takvime Karar Verecekler

Bakan Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısının ardından gazetecilerin sorusunu cevapladı. Bakan Bilgin, Türk-İş  ve TİSK başkanlarıyla görüşeceğini belirterek, "Biz davet ettik birlikte takvime karar vereceğiz" şeklinde konuştu.

Bakan Bilgin, asgari ücret takviminin belirlenmesi için bugün TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile görüşeceklerini ifade etti.

"Asgari ücret görüşmeleri"yle ilgili soruya Bakan Bilgin, "Biz davet ettik. Yarın Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir görüşme yapacağım. Görüşmede, asgari ücret konusunda yapılacak toplantıyı organize edeceğiz. Birlikte takvime karar vereceğiz." şeklinde cevap verdi.