Nisan Ayı Faiz Kararı Ne Olacak? Merkez Bankası Faiz Kararını Ne Zaman Açıklayacak?

Nisan Ayı Faiz Kararı Ne Olacak? Merkez Bankası Faiz Kararını Ne Zaman Açıklayacak?
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Başkan Şahap Kavcıoğlu başkanlığında 25 Mayıs Perşembe günü toplanacak. Toplantının ardından saat 14.00'te faiz kararı duyurulacak. TCMB, önceki toplantıda...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Başkan Şahap Kavcıoğlu başkanlığında 25 Mayıs Perşembe günü toplanacak. Toplantının ardından saat 14.00'te faiz kararı duyurulacak. TCMB, önceki toplantıda politika faizini yüzde 8,5 seviyesinde sabit tutma kararı almıştı.

Mayıs'a ilişkin Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını yayınlayan Merkez Bankası, reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 39 katılımcıyla görüşmeler yaptı. Anket sonuçlarına göre, cari ay sonunda politika faizi beklentisi yüzde 8,50 olarak belirlendi. Aynı şekilde, 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi ise yüzde 11,11 olarak şekillendi.

Yaklaşan toplantıyla ile beraber piyasalar, TCMB'nin faiz politikasında herhangi bir değişiklik olup olmayacağını araştırılıyor. Özellikle enflasyonun yüksek seyrettiği bir dönemde, faiz kararları ekonomik dengeler açısından büyük önem taşıyor.