O Destek Tam 3800 TL'ye Yükseldi! Bakanlıktan Nefes Aldıran Sosyal Destek Ödemesi

O Destek Tam 3800 TL'ye Yükseldi! Bakanlıktan Nefes Aldıran Sosyal Destek Ödemesi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan çeşitli sosyal yardım ödemelerinden anneler de faydalanabiliyor. Anneler hangi ödemeleri alabilir? İşte detaylar...

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz, ülkemizdeki enflasyon ve ürün ve hizmetlere yapılan art arda zamlar sonrası maaşlar yetersiz kalırken geçinmek de bir hayli zorlaştı. Vatandaşlar geçim sıkıntısını hafifletmek için bir çıkış yolu ararken anneler için yapılan çeşitli sosyal yardım ödemeler bir nebze olsun ailelere rahat bir nefes aldırıyor. Annelere yapılan ödemeler hakkında duyum alan çok sayıda vatandaş, internetin başına geçti ve araştırmalara başladı. Birçok kişi, "Anneler devletten hangi destekleri alabilirler?" sorusunu yanıtını arıyor.

Sosyal yardım alacakların sayısında görülen artışın da etkili olması ile ülkemizde sosyal yardımlar geçmiş yıllara göre bir hayli önemseniyor. Aile Bakanlığı tarafından milyarlarca lira her ay milyonlarca kişiye ulaştırılıyor. Bu sosyal yardımlarla birlikte vatandaşların bütçelerine de destek sağlanıyor. Aile Bakanlığı, tek seferlik ya da her ay düzenli olarak sosyal yardım ödemeleri gerçekleştiriyor.

Bakanlıktan Annelere Sosyal Yardım Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca annelere sosyal yardım verilmesine de bir hayli özen gösteriliyor. Bakanlığın yaptığı ödemeler sonucu, annelerin çocuklarıyla birlikte bazı ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine olanak sağlanıyor. Annelere özel olarak farklı sosyal yardım ödemeleri yapılabiliyor.

Aile Bakanlığı'nın anneleri yönelik desteği doğumla birlikte başlıyor. Ekonomik durumu ne olursa olsun yapılan her doğum için destek ödemeleri veriliyor. Bakanlık tarafından ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve sonraki her bir çocuk için 600 TL destek sağlanıyor. Anneler bu ödemeleri alabilirken her bir çocuk için sadece bir kez bu sosyal yardım ödemesi hesaplara yatırılıyor.

sosyal-yardim.jpeg

Anne Adaylarına Sosyal Yardım Desteği

Sosyal güvencesi olmayan ve çocuğu bulunmayan anne adayı hamile kadınlara devlet çeşitli destekler sunuyor. Bu kapsamda, bu kadınlara gebelik dönemlerinde her ay 200 TL, çocuk için her ay 100 TL, doğum hastanede yapılırsa tek seferlik 500 TL, doğumdan sonra 2 ay süresince aylık 300 TL olmak üzere toplamda 3.800 TL ödeme yapılıyor.

2 Çocuk İçin Ödemeler

Yeni çocuk sahibi olan ailelerin bebeklerinin bakım masrafları da 2023 yılı itibari ile bir hayli arttı. Doğum masrafları, kıyafetler, bez, mama ve diğer ihtiyaçlar derken listenin kabarıklığı göz korkutuyor. Bir ailede 0-2 yaş aralığında 2 çocuk varsa o zaman masraflar daha da yükseliyor. Bir de ihtiyaç sahipliği varsa o zaman Aile Bakanlığı’nın sosyal yardımı ilaç gibi geliyor.. Bu çerçevede annelere aylık 400 TL olmak üzere iki ayda bir 800 TL tutarında ödeme yapılıyor.