Ocak 2023 Memur Zammı Netleşmeye Başladı! İşte 5 Aylık Enflasyon Farkı

Ocak 2023 Memur Zammı Netleşmeye Başladı! İşte 5 Aylık Enflasyon Farkı
Asgari ücret zammının geçtiğimiz günlerde açıklanmasının ardından, memur maaşlarına yapılacak zam oranı pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, memur zammı ile ilgili resmi açıklama yapılmasa da temmuz,...

Asgari ücret zammının geçtiğimiz günlerde açıklanmasının ardından, memur maaşlarına yapılacak zam oranı pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, memur zammı ile ilgili resmi açıklama yapılmasa da temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri ile 5 aylık enflasyon farkı hesaplandı. Yapılan hesaplama ile beş aylık enflasyon farkı belirlendi.

Memur Zammı Ne Kadar?

Memur maaşlarına yapılacak zam, aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından netlik kazanacak. Bu nedenle, 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon verileri pek çok kişi tarafından merakla bekleniyor ancak temmuz-kasım dönemi enflasyon oranları ile beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Söz konusu hesaplamaya göre, enflasyon farkı dahil beş aylık zam oranı yüzde 15,11 olarak belirlendi.

2023 Memur Maaş Zammı!

Memur maaşlarına yapılacak zam için hesaplamalar devam ederken, refah payı eklenip eklenmeyeceği de merak ediliyor. Konuşulan iddialara göre, enflasyon farkının yanı sıra, memur maaşları için refah payı da eklenebilir. Bu nedenle, aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından memur maaşları için daha net bir tablo oluşması bekleniyor.