2023 Öğretmen Maaşları Belli Oldu! Öğretmen Maaşı Ne Kadar?

2023 Öğretmen Maaşları Belli Oldu! Öğretmen Maaşı Ne Kadar?
Milyonlarca emeklinin ve memurun merakla beklediği maaş zammı geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Memurlara ve emeklilere yüzde 30 oranında zam yapılması ile birlikte, memur maaşları için hesaplamalar başladı. Bu çerçevede, yüzde...

Milyonlarca emeklinin ve memurun merakla beklediği maaş zammı geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Memurlara ve emeklilere yüzde 30 oranında zam yapılması ile birlikte, memur maaşları için hesaplamalar başladı. Bu çerçevede, yüzde 30 zam sonrasında hangi meslek grubunun ne kadar maaş alacağı merak ediliyor.

2023 Öğretmen Maaşı Ne Kadar?

Memur maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapıldı. Söz konusu zam ile birlikte, öğretmen maaşları da netlik kazandı. Maaş tutarları öğretmenlerin derecelerine göre farklılık göstermekle birlikte, 1/4 öğretmen maaşı 15.965 oldu.

En Düşük Memur Maaşı 2023

Öğretmen maaşının yanı sıra, yüzde 30 zam sonrası en düşük memur maaşının ne kadar olacağı da merak ediliyor. Geçtiğimiz yıl 9.105 TL olan en düşük memur maaşı 11.848 TL seviyesine yükseldi.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

En düşük emekli maaşına yüzde 30'dan daha fazla zam yapıldı. Böylece, önceki yıl 3.500 TL olan en düşük emekli maaşı 5.500 TL seviyesine yükselmiş oldu.