Ocak 2024 Memur Zammı Hesaplaması Yapıldı! En Düşük Memur Maaşına Beklenen Zam Dudak Uçuklattı

Ocak 2024 Memur Zammı Hesaplaması Yapıldı! En Düşük Memur Maaşına Beklenen Zam Dudak Uçuklattı
Memur maaşlarına ocak ayından itibaren yapılacak zamdan sonra en düşük memur maaşının kaç TL olacağına ilişkin hesaplamalar yapılıyor.

Asgari ücret için aralık ayından itibaren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı toplantılara başlayacak. Emekli maaşları için ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasının ardından çalışmalar hız kazanacak. Asgari ücretlilerin ve emeklilerin yanı sıra, memurlar da ocak zammı ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, ocak ayının ilk günlerinde aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından memur maaşlarının da hangi oranda artış sağlanacağı araştırılıyor.

Memur Maaş Zammı Ocak 2024

Ocak ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından memurlar için kritik öneme sahip olan altı aylık enflasyon farkı belli olacak. Altı aylık enflasyon farkına yüzde 15 oranında toplu sözleşme zammı da eklenecek. Bu çerçevede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz süreçte yaptığı açıklamalarda memur maaşlarının yüzde 50'ye yakın oranda artacağını belirtmişti. Memur maaşlarına yüzde 50 zam yapılması durumunda, en düşük memur maaşı 33.000 TL seviyesine çıkacak. Önümüzdeki aylarda açıklanacak olan enflasyon rakamları, memur maaşları için belirleyici olacak.