Öğrenci ve Veliler Kötü Haber! Zam Geliyor

Öğrenci ve Veliler Kötü Haber! Zam Geliyor
Geçim derdine düşen vatandaşa bir kötü haber de öğrenci ve veliler için geldi. Kötü haberi sektör temsilcileri duyurdu. Kırtasiye malzemelerine yapılacak büyük zam cepleri yakacak. Kırtasiyeciler, büyük markaların zam yaptığını...

Geçim derdine düşen vatandaşa bir kötü haber de öğrenci ve veliler için geldi. Kötü haberi sektör temsilcileri duyurdu. Kırtasiye malzemelerine yapılacak büyük zam cepleri yakacak. Kırtasiyeciler, büyük markaların zam yaptığını ifade ederken "Yüzde 25 zam bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kırtasiyeciler tarafından kırtasiye malzemelerine büyük bir zam yapılacağı kaydedildi. Kırtasiyeci Serdar Kolsuz, "En az yüzde 25 zam bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yüzde 60-80 Zam Yapıldı

Kolsuz "Ünlü markalar yüzde 60-80 zam yaptı. Ünlü markalar gelen zamdan sonra açıklama olarak 'Biz kendimizi koruma altına alıyoruz' diyor. Aslında 'öyle bir maliyet artışımız yok ama olursa...' şeklinde davranıyorlar. Bu da bize ülkeler arasındaki politika gibi geliyor" ifadelerini kullandı.

Kolsuz "Dolayısı ile büyük firmalar böyle zam yaptıkça küçükler de onları takip ediyor. Zam yapmayacak markalar "20 liraya marka ürün alacağına, benim 5 liraya sattığım ürünü 15 liraya al" sözleri ile zam yapıyor. Bilinen ünlü markalar önü çektiği zaman daha küçük markalar da arkasından kendi fiyatlarını belirli bir yere revize ediyor. En az yüzde 25 zam bekliyoruz" dedi.