Öğrenciler koşun! Vakıflar Genel Müdürlüğü açıkladı! Karşılıksız 5 bin 250 TL verilecek

Öğrenciler koşun! Vakıflar Genel Müdürlüğü açıkladı! Karşılıksız 5 bin 250 TL verilecek
Binlerce öğrencinin ilgi odağı olan konu Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından duyuruldu! Öğrencilere karşılıksız her ay 5 bin 250 TL burs verilecek! İşte gereken şartlar…Yaşanan ekonomik kriz ve enflasyonda yaşanan artışlar...

Binlerce öğrencinin ilgi odağı olan konu Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından duyuruldu! Öğrencilere karşılıksız her ay 5 bin 250 TL burs verilecek! İşte gereken şartlar…

Yaşanan ekonomik kriz ve enflasyonda yaşanan artışlar en çok öğrencileri etkiledi. Barınma ihtiyaçlarını giderebilmek için yurt ve ev kiraları ulaşılan en yüksek seviyeleri gördü. Birçok yurdun aylık kirası asgari ücretin bile üzerinde! Gelinen son noktada artık okumak bile hayal olabilirdi! Ancak öğrencilerin imdadına Vakıflar Genel Müdürlüğü yetişti. Öğrencilere karşılıksız 5 bin 250 TL burs verilecek. Her ay yapılacak olan ödeme için gereken şartları haberimizde sizler için derledik.

Öğrencilere ilaç gibi gelecek

Uzun yıllardan beri eğitim hayatlarında destek olmak amacı ile her yıl birçok kurum ve kuruluş öğrencilere burs imkanı sağlıyor. Yeni bir burs imkanı da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından geliyor. Binlerce öğrenci KYK burs- kredi başvuru sonuçlarının açıklanmasını beklerken vakıf burs başvuru ekranları da açıldı.

17 Kasım’da sona ermişti

Gençlik ve Spor Bakanlığının KYK öğrenim burs ve kredi başvuruları 17 Kasım’da sona ermişti. Öğrenciler sonuçların açıklanmasını beklerken Vakıflar Genel Müdürlüğü de yeni burs başvurularının haberini duyurdu!

5 bin 250 TL burs

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün öğrencilere vereceği burs desteği için başvurular 30 Kasım’a kadar devam edecek. Burs başvuruları Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün resmî internet sitesi üzerinden alınıyor. Başvuru formunda istenilen bilgiler değerlendirilerek öğrencilere burs desteği sağlanacak. Ancak başvuru formunda belirtilen bilgilerin doğruluğu kanıtlanamazsa burs hakkı kazanan öğrencinin hakkı iptal edilecek. Başvuru yapabilmek için istenilen bilgiler başvuru süreci sona erene kadar düzenlenebilecek şekilde düzenlendi.

Ödemeler her ay

Başvurusu değerlendirilmeye alınan adaylardan bölge müdürlükleri tarafından bazı ek belgeler isteyebilecektir. Konu kapsamında başvuru yapan adaylara ulaşabilmek için başvuru şartlarında belirtilen iletişim adreslerinin doğruluğu özellikle kontrol edilmelidir.

Önlisans ve lisans öğrencileri için

Yüksek Öğrenim Kurumlarında eğitim gören önlisans ve lisans öğrencileri ‘Yükseköğrenim Bursu’ çerçevesinde 5 bin 250 TL burs imkanı sağlanacak. Ödemeler her ay düzenli şekilde 650 TL olarak karşılıksız şekilde yatırılacak.