Öğrencilere Cetvel, Kalem, Boya, Makas Desteği Sunulacak! Kırtasiye Yardımında Flaş Gelişme

Öğrencilere Cetvel, Kalem, Boya, Makas Desteği Sunulacak! Kırtasiye Yardımında Flaş Gelişme
Öğrencilere sağlanacak kırtasiye yardımları merak edilirken, belediyeler de kamuoyuna bilgi vermeyi sürdürüyor.

Okullar açılmadan önce, dar gelirli ailelerin en çok merak ettiği konular arasında eğitim yardımları ilk sıralarda yer alıyor. Ülke genelindeki çeşitli şehirlerde ikamet eden vatandaşlar belediyelerin güncel destek projelerini yakından takip ederken, yeni duyurular da peş peşe gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede, ağustos ayının ortaları itibariyle araştırmalar hız kesmeden devam ediyor.

Kırtasiye Yardımı 2023-2024

Düşük gelirli hanelere sağlanacak olan eğitim yardımları ile ilgili yeni açıklamalar geliyor. Belediyelerin sağlayacağı destekler ile ilgili araştırmalar sürerken, 11 Eylül’de okullar açılmadan önce kırtasiye yardımına dair bilgi verildi. Kırtasiye yardımını açıklayan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık “İlçemizde bize başvuran ve sosyal yardım komisyonunun uygun gördüğü çocuklarımıza ve ailelerine kırtasiye desteğimizi uzun yıllardır sürdürüyoruz. Bu yıl da geleneği bozmadan; kalemden boyaya, cetvel setinden fon kartonuna, fosforlu kalemden makasa kadar bir öğrencinin ihtiyacı olan ne varsa hepsini biz veriyoruz. Öğrencilerimizin her zaman her durumda yanlarındayız.” dedi.

Eğitim Yardımları Verilecek

Yurt çapındaki farklı belediyeler sosyal yardım programları çerçevesinde okullar açılmadan önce kırtasiye desteklerine dair bilgi verirken, vatandaşlar da güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, eğitim yardımlarının ne zaman verileceği merak ediliyor. Eğitim yardımları için farklı belediyeler başvuru almaya başladılar. Gerçekleşen başvuruların ardından, yapılacak değerlendirmeler neticesinde eğitim yardımlarının kimlere verileceği belirlenecek. Eğitim yardımlarının yeni eğitim öğretim döneminin baslamasının ardından hak sahiplerine iletilmesi beklenirken, kırtasiye yardımlarının ise 11 Eylül öncesinde sağlanması bekleniyor.