Otomobil Kiralamaya Olan İlgi Arttı! Araç Kiralamada Yeni Dönem Başladı, Uzmanlar Uyardı

Otomobil Kiralamaya Olan İlgi Arttı! Araç Kiralamada Yeni Dönem Başladı, Uzmanlar Uyardı
Döviz kurunda meydana gelen artış, çip krizi, küresel ekonomik kriz ve yükselen enflasyon otomobil fiyatlarını da vurdu. Yükselen otomobil fiyatlarına bakım, kasko ve sigorta gibi ücretler de eklenince otomobil sahibi olmak gitgide...

Döviz kurunda meydana gelen artış, çip krizi, küresel ekonomik kriz ve yükselen enflasyon otomobil fiyatlarını da vurdu. Yükselen otomobil fiyatlarına bakım, kasko ve sigorta gibi ücretler de eklenince otomobil sahibi olmak gitgide zorlaştı. Ne yapacağını şaşıran çok sayıda vatandaş, kiralık araçlara yöneldi. Günlük ve haftalık olarak kiralanan otomobiller artık senelik kiralanmaya başlandı.

Araç fiyatlarında yaşanan yükselişin önüne geçilemedi . Yükselen fiyatlara bakım, kasko ve sigorta gibi ücretler de eklenince tüketiciler alternatif yollara yöneldi. Durum böyle olunca araç kiralamaya olan ilgi de artırdı. Vatandaşlar, günlük ve haftalık olarak kiraladıkları otomobilleri artık yıllık kiralama başladı. Uzmanlar da bu durumun dolandırıcılar tarafından fırsata çevrildiğini ifade ederek vatandaşlara araç kiralama konusunda dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.

ARAÇ KİRALAMADA YENİ DÖNEM

Otomobil fiyatları tavan yaptı, sürücüler satın almayı bırakıp kiralamaya başladı. Kiralamada günlük veya haftalık kiralama bitti, senelik kiralama başladı. Otomobil fiyatları düşmek bir yana sürekli yükseliyor. Bu yüzden tüketiciler alternatif yollara yöneldi. Araç kiralama sektörüne daha çok yük bindi.

700 bin TL’lik bir otomobilin aylık kirası 15 bin TL'ye, yıllığı ise 180 bin TL’ye denk geliyor. Sadece otomobil fiyatı da değil, sigorta, kasko, bakım derken otomobil sahibi olmak bir hayli masraflı oldu.

Uzman İsimlerde Uyarı Yapıldı

Show Haber’de yer alan habere göre kiralık otomobil sektörüne olan ilgi fazlalaşınca bazı dolandırıcılar da piyasaya çıktı.  Uzmanlar, durumu fırsat bilen dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri için araçları bilindik yerlerden kiralamaları konusunda vatandaşa uyarıda bulundu.