Özgür Demirtaş, Merkez Bankası Başkanı Önerisinde Bulundu! Hakan Kara Kimdir?

Özgür Demirtaş, Merkez Bankası Başkanı Önerisinde Bulundu! Hakan Kara Kimdir?
Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası Başkanlığı’na Prof. Dr. Hakan Kara’yı önerdi. Özgür Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bana soruluyor, Merkez Bankası Başkanı kim olmalı diye. Net yanıtım...

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası Başkanlığı’na Prof. Dr. Hakan Kara’yı önerdi. Özgür Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bana soruluyor, Merkez Bankası Başkanı kim olmalı diye. Net yanıtım var: Merkez Bankası Başkanımız, Prof. Dr. Hakan Kara olmalı. Bu konuda çok netim. Hakan alanında uzman, tam liyakatli, Kurumu çok iyi biliyor ve tam bir beyefendi.” sözlerine yer verdi.

Prof. Dr. Hakan Kara da, Özgür Demirtaş’ın paylaşımına cevap vererek teşekkür etti ve “Kıymetli Hocam, nazik mesajınız için çok teşekkür ederim. Onur duydum. Bu ülkenin yetiştirdiği, bu göreve layık çok sayıda değerli uzmanımız var. Vatanını seven, devletine ve bütün topluma gönülden hizmet edecek herkese desteğimiz tam olacaktır” ifadelerini kullandı.

Hakan Kara Kimdir?

Uzun seneler Merkez Bankası'nda başekonomist olarak görev yapmasının ardından Ağustos 2019’da  Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanı olduğu dönemde görevden alınmıştı.

Kara,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 Aralık'ta açıkladığı ‘İkinci Yüzyıla Çağrı’ başlıklı vizyon belgesinin tanıtım toplantısında sunum yapmıştı.