Passat Satışları Durdu Mu? Volkswagen'den Flaş Passat Sedan Kararı

Passat Satışları Durdu Mu? Volkswagen'den Flaş Passat Sedan Kararı
Avrupa'daki Volkswagen Passat sedanın üretim ve satışı sona erdi. Türkiye'yi de kapsayan karar sonrası, Türkiye'de en çok satılan otomobillerden biri olan model satış listelerinden kaldırıldı.2023 yılı için Ford, Fiesta...

Avrupa'daki Volkswagen Passat sedanın üretim ve satışı sona erdi. Türkiye'yi de kapsayan karar sonrası, Türkiye'de en çok satılan otomobillerden biri olan model satış listelerinden kaldırıldı.

2023 yılı için Ford, Fiesta modelinin üretiminin durdurulacağını açıklamıştı. Ford'tan sonra bir benzer kararda Alman otomotiv devi Volkswagen tarafından alındı. Volkswagen, aldığı yeni kararla Passat sedanın Avrupa'daki üretim ve satışını sona erdirdi.

Passat Station Wagon Satışta

Alınan yeni karar ülkemiz için de geçerli olacak. Volkswagen, bu karar ile beraber Passat'ın sedan modelini Türkiye pazarından da çekti. Markanın listesinde sadece station paketlerin satışta olduğu belirtildi.

Passat, Avrupa'da olduğu gibi bir süre daha station wagon gövde tipindeki Passat Variant ve Passat Alltrack versiyonları ile satışa sunulmaya devam edecek.

Volkswagen Elektrikli Araç Üretimini Hızlandıracak

Passat sedanın Avrupa'daki üretimini ve satışını bitiren Volkswagen, Emden fabrikasında Passat'tan üretiminde boş kalan yeri, elektrikli sedan Aero ve elektrikli crossover ID4 ile doldurmayı hedefliyor.