Pazartesi Son Gün! Borcu Olanlar İçin Kritik Tarih

Pazartesi Son Gün! Borcu Olanlar İçin Kritik Tarih
Alacakların yapılandırılması ise birlikte, söz konusu kanundan yararlanmak isteyen kişiler araştırmalar yapmaya devam ediyorlar.

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırması neticesinde pek çok alacak yeniden yapılandırıldı. Gerçekleşen yapılandırma ile birlikte tahsilatlar yapılırken, vatandaşlara kolaylık sağlayan kanundan nasıl yararlınacağı ve hangi tarihe kadar başvuru yapılacağı merak ediliyor. Bu çerçevede, bayramın son günü itibariyle düzenlemeye dair araştırmalar hız kesmeden devam ediyor.

Borç Yapılandırması 2023

Yapılandırma düzenlemesinin hayatan geçirilmesi ile birlikte, söz konusu düzenlemeden yararlanmak isteyen kişiler için 31 Mayıs’a kadar başvuru süresi tanımıştı ancak Cumhurbaşkanı kararı ile birlikte süre bir ay uzatıldı. 30 Haziran’da sona ermesi beklenen başvuru süresi, Kurban Bayramı nedeniyle 3 Temmuz’a kadar devam devam edecek. Kamu alacaklarının yapılandırılmasının faydalanmak isteyen kişiler için başvuru süresi 3 Temmuz’da sona erecek ve ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’da dolacak.

2023/06/06/100-turk-lirasi.jpg

Kamu Alacakları Yapılandırılması

3 Temmuz’da başvuruların sona erecek olması nedeniyle, sürenin uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklamasına göre, düzenlemeden yararlanmak isteyen kişilerin 3 Temmuz’a kadar başvuruda bulunması gerekiyor ve sürenin uzatılması da söz konusu olmayacak.