PTT’den 15 Gün İçinde Alabilirsiniz! Başvuru Yapana 13.800 TL Karşılıksız Ödeme Yapılıyor

PTT’den 15 Gün İçinde Alabilirsiniz! Başvuru Yapana 13.800 TL Karşılıksız Ödeme Yapılıyor
Özellikle ihtiyaç sahiplerine verilen sosyal yardımlara devam ediliyor. Vatandaşların ekonomik yönden rahatlamasını sağlayan ve mağduriyetlerinin giderilmesine imkan tanıyan sosyal desteklere bir yenisi daha eklendi. Verilen desteklerden...

Özellikle ihtiyaç sahiplerine verilen sosyal yardımlara devam ediliyor. Vatandaşların ekonomik yönden rahatlamasını sağlayan ve mağduriyetlerinin giderilmesine imkan tanıyan sosyal desteklere bir yenisi daha eklendi. Verilen desteklerden biri de kira yardımı oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen kira yardımıyla ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

Devlet tarafından vatandaşlara ödenen maddi desteğin başında kira yardımı da yer alıyor. E-devlet üzerinden yapılan ödemelere uygun olunması halinde 1 yıl boyunca kira yardımı ödemesi yapılmakla beraber bu ödemeler 1 yıl boyunca düzenli olarak alınmaktadır. PTT üzerinden alınan kira yardımı başvurusuyla ilgili detaylar belli oldu.

Toplam 13.800 TL Ödeme Yapılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen kira yardımına başvurular e-devlet üzerinden yapılmaktadır. E-devlet üzerinden başvuru yaptıktan sonra başvurularınız onaylanırsa eğer PTT üzerinden siz de paranızı hemen çekebilirsiniz. Sunulan başvuru şartlarını karşılayan kişiler e-devlet harici Sosyal Hizmet Müdürlükleri ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına kira yardımı başvurusu yapabilirler. Kira yardımı tutarı ilden ile farklılık göstermektedir. Bu kapsamda kira yardımı:

İzmir, İstanbul, Ankara: 1.150 TL

Bursa, Konya, Antalya, Adana: 1.085 TL

Mersin, Eskişehir, Erzurum, Sakarya: 995 TL

Zonguldak, Çanakkale, Tokat: 905 TL

Yozgat, Şırnak, Düzce: 810 TL

Bolu, Bingöl: 715 TL

Eğer İzmir, İstanbul ve Ankara’da ikamet ediyorsanız şartları karşıladığınız takdirde aylık size 1150 TL kira yardımı ödemesi yapılacak olmakla beraber yapılacak olan ödeme 1 yıl boyunca yapılacak olmakla beraber toplamda 13.800 TL tutarında olacaktır.

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan son açıklamayı incelediğimizde kentsel dönüşüm kira bedelinin yüzde 30 oranında artarak 1500 TL’ye yükseltildiği duyuruldu. Daha önce kentsel dönüşüm kira bedeli 1150 TL idi. Siz de başvurunuzu ister e-devlet üzerinden isterseniz de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yaparak uygun bulunduğunuz takdirde her ay destekten faydalanabilirsiniz.