PTT’ye Koşan Cebine 2500 TL’yi Koyacak! Herkesi İlgilendiren Haber Geldi

PTT’ye Koşan Cebine 2500 TL’yi Koyacak! Herkesi İlgilendiren Haber Geldi
Devlet tarafından kesenin ağzı kapanmıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından milyonlarca dar gelirli aileyi mutlu edecek bir yardım paketi duyuruldu.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından milyonlarca vatandaşı...

Devlet tarafından kesenin ağzı kapanmıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından milyonlarca dar gelirli aileyi mutlu edecek bir yardım paketi duyuruldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından milyonlarca vatandaşı ilgilendiren haber verildi. Özellikle dar gelirli ailelere verilen destek ödemesi hem kiracılara hem ev sahiplerine verilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yardıma ihtiyacı olan hem kiracılara hem de ev sahiplerine doğalgaz yardımı yapılacağı duyuruldu.

2500 TL Yardım Veriliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından milyonlarca vatandaşa sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bildiğiniz gibi sosyal yardım ödemeleri adı altında verilen doğalgaz yardımı geçtiğimiz yıllarda 1150 TL olarak veriliyordu. Fakat giderek artış gösteren doğalgaz fiyatları sebebiyle doğalgaz yardımıyla ilgili tutarların artırılmasına karar verilmişti. 450 TL ile 1150 TL arasında verilen doğalgaz destek ödemeleri yapılan son güncellemeyle bu yıl en az 900 TL ile 2500 TL arasında verilmektedir. Toplamda 311 bin hanenin bu yardımdan faydalandığı ve daha fazla vatandaşa verilmesinin planlandığı duyuruldu.

Doğalgaz Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen doğalgaz yardım başvurusu yapmak için öncelikle ikamet ettiğiniz yerde faturalı sayaca bağlı bir doğalgaz aboneliğiniz olması şarttır. Eğer aboneliğiniz varsa nasıl başvuru yapacağınızı merak ediyorsanız hemen söyleyelim. Doğalgaz yardım başvuruları e-devlet platformu üzerinden yapılmaktadır. E-devlet platformuna giriş yaptığınızda arama kısmına Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti yazmanız ve karşınıza çıkan ilk sonuca tıklamanız gerekiyor. İlk sonuca tıkladığınızda karşınıza çıkan adımları takip ederek siz de başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru yaptıktan sonra eğer başvurunuz olumlu olursa sizlerin banka hesabına veya PTT hesabına hak ettiğiniz para otomatik olarak yatırılacaktır. Siz de günü geldiğinde bankanız üzerinden veya PTT üzerinden doğalgaz yardımınızı çekebilirsiniz.

Doğalgaz Yardımı Şartları

Doğalgaz yardımı şartları karşılandığı takdirde sizlere ödeme yapılacaktır. Doğalgaz yardımı şartları arasında:

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  • E-devlet üzerinden başvuru yapmak,
  • Doğalgaz arzı olan ilçede ikamet etmek,
  • Ön ödemeli veya faturalı doğalgaz bağlantısı olan bir yerde yaşamak,
  • Ödenecek faturanın bireysel abone grubuna ait olması gibi şartlar yer alır.