Putin'in Koyduğu Yasak Gram Altını Uçuşa Geçirdi: Yeni Yıl Gelmeden Yeni Rekor Geldi

Putin'in Koyduğu Yasak Gram Altını Uçuşa Geçirdi: Yeni Yıl Gelmeden Yeni Rekor Geldi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan bir kararnameyle, Rus petrolüne tavan fiyat uygulayan ülkelere, petrol ve petrol ürünü satışı yasaklandı.Rus petrolüne varil başına 60 dolarlık tavan fiyat uygulamasına...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan bir kararnameyle, Rus petrolüne tavan fiyat uygulayan ülkelere, petrol ve petrol ürünü satışı yasaklandı.

Rus petrolüne varil başına 60 dolarlık tavan fiyat uygulamasına karşı yaptırım kararı alındı. Alınan karar kapsamında Putin'in kararnameyi imzalamasıyla, tavan fiyat uygulamasına katılan şirket, şahıs ve ülkelere Rus petrolü satışı yasaklandı.

1 Şubat 2023'ten İtibaren Yasak 

Petrol sevkiyatına yönelik yasağın ise 1 Şubat 2023'te yürürlüğe gireceği belirtildi. Tavan fiyat uygulayan şahıs ve şirketlere ise yalnızca Putin'in özel izniyle petrol ve petrol ürünlerinin sevkiyatının gerçekleştirilebileceği vurgulandı.

Gram Altın Tekrar Rekor Kırdı! 

Bildiğiniz üzere gram altın, geçtiğimiz günlerde 1.096 TL'lik seviyeyle tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmıştı. Putin'in haberlerinin ardından artan talep, gram altın fiyatını tam 1.101 TL'ye kadar yükseltti. Böylelikle birkaç gün önceki tüm zamanların en yüksek seviyesi tekrar kırılmış oldu.