Ramazan Bayramı ikramiye ödeme tarihleri 2024! Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Ramazan Bayramı ikramiye ödeme tarihleri 2024! Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?
Milyonlarca emekli Ramazan ve Kurban Bayramı’nda ne zaman ikramiye alacaklarını merak ediyor. Aynı zamanda, dul ve yetim aylığı alanlar da ikramiye alıp alamayacağını araştırıyor. Peki, bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak? Bayram ikramiyesi kaç TL? İşte konuya ilişkin tüm merak edilenler...

Emekli bayram ikramiyelerine yönelik güncel gelişmeler takip ediliyor. Son olarak Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda 2 bin TL olarak ödenen bayram ikramiyesi tutarı, 3 bin TL’ye yükseltildi. TBMM’den geçen bu kararın ardından gözler emekli bayramı ikramiye tarihine çevrildi.

emekli-maasi-ws3o-cover.jpg

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK, NE KADAR OLDU?

Öte yandan, Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan’da başlayacak. Bu doğrultuda, emekli bayram ikramiyelerin 1 Nisan-9 Nisan 2024 tarihleri aralığında hesaplarına yatırılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesi için "Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin TL’ye yükselteceğiz" ifadelerini kullandı.

bir-baslik-ekleyin-4-002.png

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLARA İKRAMİYE ÖDEMESİ NASIL YAPILACAK?

Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanların bayram ikramiyesi hisseleri oranında ödeniyor. Ölen eşinin emekli maaşının yüzde 50’si oranında dul maaşı bağlanan eşe 1500 TL; yüzde 25’i bağlanmış olan kızına ise 750 TL ikramiye ödenecek. Herhangi bir işte çalışmayan, kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık almayanlar eşinin aylığının yüzde 75’ini almakta olduklarından, 2 bin TL ikramiye verilecek.

İş kazası ve meslek hastalığı dolayısıyla sürekli iş göremezlik geliri alanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödeniyor. Meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 25 olanlara 750 TL, yüzde 45 olanlara 1350 TL ikramiye ödemesi yapılacak.