Refah Payı Eklenen Emekli Zammı İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklama Yaptı

Refah Payı Eklenen Emekli Zammı İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklama Yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temmuz ayında yaşanan maaş zamları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ve genel seçimlerin tamamalanmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en yüksek oy aldığı illere teşekkür ziyaretleri gerçekleştirmeye başladı. Söz konusu ziyaretler Bayburt’tan başlarken, vatandaşlara bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemdeki konulara dair değerlendirmelerde bulundu. Bu çerçevede, milyonlarca emeklinin, asgari ücretlinin ve memurun maaş zamlarının netlik kazanması sonrası, vatandaşların enflasyona ezdirilmediğini belirten Erdoğan, emekli zammına da değindi.

Emekli Zammı Temmuz 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde işçi ve işveren temsilcileri haziran ayında bir araya geldi. Gerçekleşen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sonrasında, asgari ücretin yüzde 34’lük artış ile birlikte 11 bin 402 TL seviyesine çıkarılmasına karar verildi. Memur maaşları ise yüzde 17.55’lik enflasyon farkına ek olarak 8.077 TL seyyanen artış yaşadı. Asgari ücret ve memur maaş zammının ardından, tüm gözler emekli maaşları zammına çevrildi. 5 Temmuz’da haziran ayı enflasyon rakamları TÜİk tarafından açıklandı. Altı aylık enflasyon verilerine göre toplam enflasyon yüzde 19.77 oldu ancak emekli maaşlarına refah payı eklendi ve yüzde 25 oranında artış sağlandı.

2023/06/06/hesap-makinesi.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan Emekli Zammı Açıklaması

Bayburt’ta vatandaşlara bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarında enflasyonun zammının yanı sıra refah payı artışına da gidildiğini belirterek ''Asgari ücretle çalışanlardan memurlarımıza, çiftçilerimizden gençlerimize, toplumumuzun farklı kesimlerine yönelik pek çok müjde verdik. Son olarak dün emeklilerimizin maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi meclisimizin onayına sunduk. 2023 yılının ilk 6 ayında tüfe oranı yüzde 19,77 olarak gerçekleşti; SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25'e yükseltiyoruz" dedi.

Zamlı Emekli Maaşı Ödeme Tarihi

Emekli maaşlarında yüzde 25’lik zammın netlik kazanmasının ardından, zamlı maaşların hangi tarihlerde hesaplara aktarılacağı merak ediliyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri, yüzde 25 oranında zamla artan maaşlarını temmuz ayından itibaren hesaplarına görecekler: Zamlı maaşlar, tahsis numarasının son arakamına göre belirli bir takvimde emeklilere iletilecek.