Sakın Başvuruları Kaçırmayın! TOKİ 3+1 ve 4+1 Daireleri Aylık 4 Bin Lira Taksitle Satışa Çıkardı

Sakın Başvuruları Kaçırmayın! TOKİ 3+1 ve 4+1 Daireleri Aylık 4 Bin Lira Taksitle Satışa Çıkardı
Konut fiyatlarındaki yükselişi gören Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni bir konut kampanyası düzenleyerek, adeta ev sahibi olmayan kimse kalmasın dedi!

Konut değerlerinde milyonluk rakamlar görülürken, her geçen gün fiyatlar artmaya devam ediyor. Kiraların da yükseldiği bugünlerde vatandaşlar, ev ve araba alma hayallerini bir kenara bırakırken, TOKİ müjdeyi duyurdu. Belli başlı bazı illerde konut kurası çekileceğini açıklayan TOKİ, 3+1 ve 4+1 daireleri satışa sundu.

TOKİ, uygun fiyattan konut sahibi olmak isteyenlere yeni müjdesini duyurdu! Son dönemlerde artan konut fiyatlarına karşı yeni bir kampanya hazırlayan TOKİ, özellikle Erzurum ilinde 3+1 konutların satışı yapılacağını vurguladı. Bu kapsamda da kuraya katılmak isteyenler için tüm detayları açıkladı. İşte TOKİ’nin yeni kampanyası…

TOKİ Aylık 4 Bin TL Taksitle Konut Satacak

toki-konut-satis.jpg

Düşük gelirli ailelerin de ev sahibi olabilmesi için konut fiyatlarına el atan TOKİ, uygun fiyatlı dairelerini duyurdu. Yeni bir kampanya daha hazırlayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, bu kapsamda aylık 4 bin TL taksitle ev sahibi olmanın yolunu açtı.

Belirli şartları sağlayan kişilere 180 ay vadeli konut alma imkanı sunacak olan TOKİ, Erzurum ve çeşitli illerde kampanyasını duyurdu. Özellikle Erzurum Aşkale’de bulunan TOKİ evlerinden 10 tanesinin satış ayrıntıları açıklandı. Net 86 metrekare büyüklüğe sahip 3+1 dairelerin fiyatları 972.962 TL ile 1.115.349 TL arasında tutuldu. Yani, şu anda en iyi şartlarda 2 milyon TL’den satılan ortalama durumdaki bir daireye kıyasla fiyatlar 2 kat daha ucuz…

Söz konusu dairede aylık ödeme ve taksit hesabı yapıldığında ise oldukça komik rakamlar ortaya çıktı! Ayda sadece 4.054 TL ile 4.647 TL arasında yer alan taksitlere bir de yüzde 25 peşinat şartı konuldu. Yani, TOKİ’nin satışa sunduğu bu dairelere sahip olabilmek için yüzde 25 peşinat ödemek yeterli oluyor. Eğer yine örnek üzerinden gideceksek, 243.240 TL ile 278.837 TL arasında bir peşinat ödemesi yapılacak. Kalan tutar da 180 aya bölünerek eşit taksitlerle ödenecek.

toki-daire-satis.jpg

TOKİ Kelepir Konutlara Başvurular Ne Zaman Başlıyor?

TOKİ’nin sunmuş olduğu ve aylık 4 bin TL taksitle ev sahibi olma imkanı 4 Eylül-8 Eylül tarihleri arasında başvuruya açılacak. Bu 4 günlük süreçte vatandaşlar, 2 bin TL’lik başvuru bedelini Ziraat Bankası üzerinden yatırarak kuraya katılabilecekler. Başvuruların ardından yapılan kura çekimlerinde asıl hak sahipleri belirlenecek. Asıl hak sahipleri ise 25 Eylül ile 29 Eylül tarihleri arasında sözleşme imzalama işlemlerini tamamlayacak. Yedek hak sahiplerinin imza işlemleri ise 9-13 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.