SGK'larda EYT Hazırlığı! EYT İçin Tablolar Masalara Yerleşti

SGK'larda EYT Hazırlığı! EYT İçin Tablolar Masalara Yerleşti
8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış, yılını ve primini doldurmuş ancak yaş şartı sebebi ile emekli olamayan milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT), yapılan düzenlemenin TBMM'den...

8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış, yılını ve primini doldurmuş ancak yaş şartı sebebi ile emekli olamayan milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT), yapılan düzenlemenin TBMM'den geçmesini bekliyor. EYT'liler bunun için deprem nedeniyle görüşmelere ara veren Meclis çalışmalarının yeniden başlamasını bekliyor. Meclis görüşmeleri deprem sebebi ile 28 Şubat'a ertelenmişti.

28 Şubat'ta açılacak Meclis'in ilk gündem maddesi EYT olacak. İlk etapta 2 milyondan fazla EYT'linin emekli olacağı düzenlemenin Meclis'ten mutabakatla geçeceği öngörülüyor. EYT yasası çıkmadan önce SGK bahçelerine masalar ve tablolar yerleştirildiği görüldü.

Emekli adayları, masalarda dolduracakları dilekçelerini memura teslim edecek. Emeklilik işlemleri ise teslim işlemlerinin ardından resmen başlayacak. Dilekçenin EYT'liler tarafından rahatlıkla doldurulabilmesi için işe giriş tarihine göre, hizmet süresi ve pirim gün sayısı şartlarını gösteren tablolar masalara yerleştirildi. EYT'liler bu tablolara bakarak kolaylıkla hesaplamalarını yapabilecek.