Sıfır Faizli 300 Bin TL Kredi Fırsatı! İşte Başvuru Şartları

Sıfır Faizli 300 Bin TL Kredi Fırsatı! İşte Başvuru Şartları
Bankalar ihtiyaç durumunda vatandaşlara kredi imkanı sunuyor. 300 bin Türk lirası sıfır faizli krediden yararlanmak için bazı şartları bulunuyor. Farklı adlar altında, beklenen şartları sağlayan kişilere sıfır faizli kredi...

Bankalar ihtiyaç durumunda vatandaşlara kredi imkanı sunuyor. 300 bin Türk lirası sıfır faizli krediden yararlanmak için bazı şartları bulunuyor. Farklı adlar altında, beklenen şartları sağlayan kişilere sıfır faizli kredi ödemesi sağlanıyor. Konuya ilişkin detaylar belli oldu. İşte merak edilen ayrıntılar...

Krediye ihtiyaç duyan vatandaşlar nakit ihtiyacını sağlamak için bankaların yolunu tutuyor. Bankalar birçok vatandaşa, ihtiyaç, konut, taşıt, motorsiklet, hibe gibi çeşitli kategoriler altında ve değişen miktarlarda kredi imkanı sunuyor. Halkbank, sıfır faizli 300 bin Türk lirasına varan kredi imkanı sunuyor.  Krediye ilişkin merak edilen detaylar belli oldu.

KOSGEB Başvuru Koşulları Nelerdir, KOSGEB Destekleri Nelerdir?

KOSGEB destekleri ile girişimcilik büyük ilgi görüyor, iş hayatına henüz yeni başlayacak olan kişilerin, işyerlerinin açılımı esnasında gerekli olan sermayeyi sağlar.

İş yerlerinin açılması için verilecek olan gider harcamalarının yüzde 70’lik bölümü KOSGEB desteği ile iş sahiplerine verilir.

KOSGEB, hibe destekleriyle faizsiz kredi destekleri sunar. Gerçekleştirilmek istenen sektör karşılaştırıldıktan sonra üretim veya satışı yapacak olan işyerlerinin işlemlerine, kuruluş aşamasına geçilir.

KOSGEB girişimcilik destekleri aracılığıyla iş yerlerinin tamirat gibi giderleri başta olmak üzere kira masrafları ile açılış açısından gerekli olan dosya masrafları da karşılanır.

KOSGEB, daha önceki tarihlerde kurulmuş ancak büyüme ya da  yurtdışında  faaliyetini gerçekleştirmek isteyen iş sahipleri açısından da destek sağlamakta

KOSGEB girişimcilik destek programının ardından işyeri açacak olan kişiler, işyerleri için gerekecek olan bütün masrafları kendisi karşılar. İşyerlerinin açılmasının ardından ise KOSGEB bazı çeşitli ödemeler yapılıyor.

 Sıfır Faizli 300 Bin TL Kredi!

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan genç girişimcilere 3000 bin Türk lirasına  kadar sıfır faizli kredi imkanı sağlanıyor. Ayrıca krediye başvuru yapacak olan adayların, redi başvuru tarihinden itibaren 35 yaşını tamamlamamış olması isteniyor. Genç girişimciler KOSGEB tarafından onaylanan projelerini Halkbank'a sunabilir ve yüzde 100 indirimli 300.000 Türk lirasına kadar varan kredi imkanından faydalanabilir.

Bu kredi, KOSGEB tarafından verilen hibe ve faizsiz kredi desteğinden faydalanan kişilere verilmeyecek. Ayrıca, daha önceki senelerden Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredi borcu bulunanlar da sıfır faizli kredi imkanından faydalanamayacak.

Halkbank tarafından krediye ilişkin yapılan açıklamada ise, başvuru tarihinden  itibaren son 5 sene içinde, 2016 senesinde uygulamaya konulan KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Protokolü ile 2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Protokolü çerçevesinde KOSGEB destekli kredilerden faydalanan  esnaf ve sanatkarlar ile deprem, heyelan, sel afetlerine ve/veya terör olaylarına maruz kalmaları nedeniyle KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı çerçevesinde KOSGEB destekli kredilerden faydalanan  esnaf ve sanatkarlar hariç, diğer kamu kurum ve kuruluşların faiz ve/veya hibe desteği niteliğindeki desteklerinden faydalanan esnaf ve sanatkarlar Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli bu kredilerden yaralanamayacağı ifade edildi.

Kredi talebinde bulunan vatandaşların kredi talepler banka tarafından değerlendirilecek.  Yapılan değerlendirmelerin ardından Kredi verilecek bireylerden ek belgeler istenecek.