Sigara Tiryakilerini Yıkan Haber! Sigaraya Dev Zam Geldi

Sigara Tiryakilerini Yıkan Haber! Sigaraya Dev Zam Geldi
2023 yılı ile birlikte yeni zamlarda geldi ve gelmeye devam ediyor. Son dönemde sigaraya zam yapılacağı iddiaları gündemdeki yerini koruyordu. Sigara tiryakileri endişeli gözlerle zamma ilişkin gelecek haberi bekliyordu.Çok sayıda...

2023 yılı ile birlikte yeni zamlarda geldi ve gelmeye devam ediyor. Son dönemde sigaraya zam yapılacağı iddiaları gündemdeki yerini koruyordu. Sigara tiryakileri endişeli gözlerle zamma ilişkin gelecek haberi bekliyordu.

Çok sayıda vatandaş 'Sigaraya zam geldi mi? Güncel sigara fiyatları ne kadar? Hangi sigara zamlandı?' sorusunun yanıtını araştırırken sigarada beklenen zam haberi geldi ve bir sigara grubuna zam yapıldı.

Öte yandan, enflasyon rakamları sonrası alkollü içecekler ve sigarada Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarında artış yapılacağı gündeme taşınmıştı. Sigara ve alkollü içkide ÖTV artış oranı Yurt İçi ÜFE’ye göre tespit ediliyor. Son 6 aylık Yurt İçi ÜFE yüzde 22,30 oranında yapılmıştı.

Philip Morris Sigara Grubuna Zam

Bir sigara grubuna 4 TL zam geldiği ifade edildi.

ÖTV artışının açıklanmasıyla da sigaraya zam gelecek mi sorusu gündeme bomba gibi düşmüştü. Geçtiğimiz gün alkole gelen zamlardan sonra bugün de sigaraya zam geldi. Philip Morris sigara grubuna gelen zam bugünden itibaren geçerli olacak.

Güncel Sigara Fiyatları Ne Kadar?

Philip Morris sigara grubunun içinde yer alan sigaralar; Marlboro, Parliament, Muratti, Lark, Chesterfield ve L&M.

Gelen zamlar sonrası Marlboro Edge, Edge Blue, Edge Sky 35 TL, Marlboro Touch Blue, Touch Gray ve White 36 TL, Marlboro Red ve Touch 37 TL, Parliement 38 TL, Parliement Midnight Blue 37 TL, Muratti 35 TL, Muratti Blu 34 TL, Lark 34 TL, Chestirfield 33 TL, L&M 33 TL, Marlboro Roll 50 (Sarmalık kıyılmış tütün) 30 TL oldu.

Zam Gelmeden Önceki Fiyatlar İse Şu Şekildeydi:

  • Marlbola Edge 31,00 TL,
  • Marlbora Touch 32.00 TL,
  • Marlbora 33,00 TL,
  • Lark 31,00 TL,
  • Parliament 34 TL,
  • L&M 29.,00 TL,
  • Muratti 31,00 TL,
  • Chesterfield 29 TL.