Son Dakika: ABD Kasım Ayı ÜFE Verileri Açıklandı!

Son Dakika: ABD Kasım Ayı ÜFE Verileri Açıklandı!
ABD'de her ay merakla beklenen ÜFE verileri saat 16.30 itibariyle açıklandı. Açıklanan verilere göre Kasım ayı ÜFE verisi %7.4 olarak gerçekleşti.Piyasanın yıllık bazda %7.2 olarak açıklamasını beklediği ÜFE verileri %7.4...

ABD'de her ay merakla beklenen ÜFE verileri saat 16.30 itibariyle açıklandı. Açıklanan verilere göre Kasım ayı ÜFE verisi %7.4 olarak gerçekleşti.

Piyasanın yıllık bazda %7.2 olarak açıklamasını beklediği ÜFE verileri %7.4 olarak gerçekleşerek bir kez daha beklentinin üstüne çıktı.

Verilerin açıklanmasının ardından dolar endeksinde (DXY) hafif bir dalgalanma görülürken, ons altın fiyatı tekrar 1.800 doların üzerine çıktı ve şu anda 1.802 dolardan işlem görüyor.

TÜFE Verileri Ne Zaman Açıklanacak?

Öte yandan geçtiğimiz ay açıklanan Ekim ayı TÜFE verileri bildiğiniz üzere beklentinin altında kalmıştı. Kasım ayında açıklanan Ekim ayına ait TÜFE verileri, piyasanın yıllık bazda %8.2'lik beklentisine karşın %7.7 olarak açıklanmıştı.

Bugün açıklanan ÜFE verileri ise her zamanki gibi ABD Merkez Bankası'nın (FED) yapacağı politika faizi toplantısında ve verilecek olan faiz kararında etkili olacak. TÜFE verileri ise 13 Aralık 2022'de saat 16.30'da açıklanacak.

FED Faizi Ne Kadar Artıracak?

Bugün açıklanan ÜFE verileri ve 13 Aralık'ta açıklanacak olan TÜFE verileri, FED'in vereceği faiz kararında etkili olacak. Şimdilik piyasanın beklentisi, %75 oranla 50 baz puanlık artış yapılacağı yönünde. Ancak FED eğer bir sürpriz yapıp 75 baz puanlık artış yaparsa, tüm seyir değişebilir.