Son Dakika: Memur ve Emekli Zammı Artırıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Son Dakika: Memur ve Emekli Zammı Artırıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı
Asgari ücret zammının geçtiğimiz günlerde açıklanmasının ardında, memur ve emeklilerin maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada,...

Asgari ücret zammının geçtiğimiz günlerde açıklanmasının ardında, memur ve emeklilerin maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılacağını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada zam oranının artırıldığını açıkladı.

Memur Zammı Ne Kadar?

Ak Parti Grup Toplantısı'nda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmeler yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emekli maaşlarına yapılan zammın artırıldığını açıkladı. Erdoğan memur ve emekli zammı için "Memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyoruz." dedi. Bu kapsamda, dün açıklanan yüzde 25 oranındaki zam, yüzde 30'a çıkarılmış oldu.

SSK ve Bağkur Emekli Zammı Ne Kadar?

Memur maaşlarının yanı sıra, SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşlarına da yüzde 30 zam yapılması kararlaştırıldı.

En Düşük Emekli Maaşı 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3.500 TL olan en düşük emekli maaşının ise 5.500 TL seviyesine çıkacağını açıkladı. Bu kapsamda, en düşük emekli maaşına  yaklaşık yüzde 57 zam yapılmış oldu.