Yeni Evim Kampanyasında Son Dakika! Orta Gelirliye Konut Kampanyası Detayları Belli Oldu

Yeni Evim Kampanyasında Son Dakika! Orta Gelirliye Konut Kampanyası Detayları Belli Oldu
Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konut kampanyasının detaylarını açıkladı.Orta gelirliye ilişkin konut kampanyasının ayrıntıları ortaya çıktı. İsmi...

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konut kampanyasının detaylarını açıkladı.

Orta gelirliye ilişkin konut kampanyasının ayrıntıları ortaya çıktı. İsmi Yeni Evim olan kampanya yalnızca sıfır konutlar için geçerli olacak. Bakan Kurum, kampanyanın 16 Ocak itibari ile başlayacağını duyurdu. İstanbul'daki finansmanın üst limiti de belli oldu.

Kampanya kapsamında İstanbul 1. bölge; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bolge; diger tüm iller 3. bölge olarak belirlendi.

Bankalar tarafından sağlanacak finansman 1. bölge olan İstanbul'da en fazla 5 milyon TL olacak. 2. bölgedeki illerde banka finansmanı en fazla 3 milyon lira, 3. bölgedeki diğer illerde banka finansmanı en fazla 2 milyon lira olacak.

Yeni Evim Kampanyası Şartları Neler?

Sunulacak olan banka finansmanı sadece sıfır konutlara sağlanacak.

Kampanyadan yararlanmak için halihazırda konutun bulunmaması ve konut alınacak kentlerde 1 sene içinde konut satışı yapmamış olma şartı yer alıyor.

Öte yandan 1 ve 2. bölgede yer alan iller için son 1 senedir bu kentlerde ikamet etmiş olmak gerekli olacak. Satın alınan konutlar 5 sene süreyle satılamayacak.

Asgari peşinat oranı tüm kentler için yüzde 10 olarak belirlendi. Faiz oranı ise azami 15 sene vade ve 0.69 olarak uygulanacak.