SSK BAĞ-KUR Emekli Maaşı Zammı Kabine Sonucunda Şekillendi! %45-40-35 Zam Artı Refah Payı

SSK BAĞ-KUR Emekli Maaşı Zammı Kabine Sonucunda Şekillendi! %45-40-35 Zam Artı Refah Payı
15 milyon emekli için maaş zammı formülleri nihayetinde açıklandı. Peki emekli maaş zammı ne kadar olacak?

Temmuz ayı zam ayı olarak biliniyor. Her sene memur ve emekli zammı Ocak - Temmuz aylarında yapılmakta. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesi yaptığı açıklamasında asgari ücrete de Temmuz ayında ara zam yapılacağı müjdesini vermişti. Temmuz zammının açıklanmasına sayılı günler kala milyonlarca vatandaş yapılacak açıklamayı merakla takip ediyor. 6 aylık oluşturulacak olan TÜİK verileri takip edilirken, Haziran ayının bitmesi ile birlikte artı refah payı ile birlikte zam oranları da belirlenecek. Seçim manifestosu olarak açıklanan asgari ücret zammı ve emekli zammı konusunda refah payı ve seyyanen artış oranları da takip ediliyor. Gün gün yapılan açıklamalar kapsamında uzmanlar da formüller üreterek emekli maaş zammı hakkında rakamlar açıklıyor. İşte Temmuz emekli maaşı zammı hakkında merakla beklenen formüller ve yapılan açıklamalar.

En düşük emekli maaşına yapılacak zam TÜİK verilerinin açıklanması ile belirecek. Öte yandan seçim zamanında açıklanan enflasyon zamları e refah payı da ek olarak zam oranlarına dahil edilecek. Peki tüm verilen birleşmesi sonrasında emekli zammı ne kadar olacak?

tl5-001.jpg

Emekli maaş zammı nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrasında asgari ücret emekli ve memur zammının olabilecek en yüksek düzeyde yapılacağı müjdesini vermişti. Ayrıyeten yapılacak olan zam kapsamında ilk defa uygulanacak olan kademeli artış konusu da araştırılıyor. Açıklama sonrasında emekli maaş zammı ve emekli bayram ikramiyeleri konusunda araştırmalar ve meraklı bekleyiş devam ediyor. Seçimin bitmesi ve yeni hükümetin kurulması sonrasında yapılacak olan ilk iş emekli maaşlarındaki düzenleme olacak. Özellikle de kademeli zam artışının nasıl yapılacağı konusu da merak ediliyor. Gerek SSK gerekse de Bağ-Kur emeklilerinde kademeli zam artışı yapılacak.

tl17.jpg

Mart ayından emekli maaşına yapılan zam, sadece taban maaşları etkilemişti. Hal bu iken prim gün sayısı yüksek olan milyonlarca emekli, en düşük emekli maaşı almaya başlamıştı. Ortaya çıkan haksızlığı ortadan kaldırmak amacıyla hükümet yeni formülleri Temmuz ayında uygulamaya sokacak. Peki emekli maaş zammı ne kadar yapılacak? Kim ne kadar emekli maaşı alacak?

tl.jpg

Emekli Maaşı Zammında Kademeli Artış Nasıl Olacak?

15 milyon emekliyi yakında ilgilendiren açıklamalar takip ediliyor. Gözler kademeli zam artışına çevrili bulunmakta iken, yapılacak olan kademeli zam detayları araştırılıyor. Bu konuda uzmanlar da bazı formülleri, bakanlıktan gelen açıklamaya göre şekillendiriyor. Yapılması beklenen zammın ise şu şekilde açıklanacağı en yüksek ihtimal olarak belirtiliyor. 10-15 bin lira arasında emekli aylığı alanlara yüzde 45, 15-20 bin lira arasında aylık alanlara yüzde 40, bu tutarın üzerindekilere de yüzde 35 zam formüller arasında yer alıyor. Bu durumda 10 bin lira emekli aylığı (yüzde 45 zamla) 4 bin 500 lira artışla 14 bin 500 liraya çıkacağı tahmin ediliyor.

Memur Maaş Artışı Emekliyi de Etkileyecek

Maaşlara yapılacak olan zam konusunda enflasyonun belirleyici faktör olacağı biliniyor. EN düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı açıklaması sonrasında emekli maaş zammı konusunda en net açıklama bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur maaş zammı hakkında yaptığı açıklamasında ''Memur maaşlarındaki bu artışlar, otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak'' demişti.

tl11.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından zam çalışmaları başladı. TÜİK2in Mayıs ayı açıklaması sonrasında Haziran ayında yapacağı oran sonrasında maaş zamları ortaya çıkacak. 6 aylık enflasyona bir de refah payının eklenmesi sonrasında yukarıda belirtilen rakamlara ulaşacağı belirtiliyor. Yani kademeli zam kapsamında en düşük emekli maaşından başlayarak zam oranı git gide yükselerek artmış olacak. 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzerine kademeli olarak çıkacak.