SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’ndan Maaş Alanlar Dikkat! Hesabınıza En Az 5500 TL Yatırıldı

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’ndan Maaş Alanlar Dikkat! Hesabınıza En Az 5500 TL Yatırıldı
Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketi tüm ülkeyi etkisi altına almayı başardı. Özellikle Bakanlık tarafından art arda yeni kararlar alınırken emekli maaşlarının ödenme tarihi de değişti. Emekliler maaşlarını birkaç...

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketi tüm ülkeyi etkisi altına almayı başardı. Özellikle Bakanlık tarafından art arda yeni kararlar alınırken emekli maaşlarının ödenme tarihi de değişti. Emekliler maaşlarını birkaç gün öncesinden aldılar.

Emekli Maaşları Hesaplarda!

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları hesaplara yatırılmaya başlandı. Çoğu kişi bu durumdan habersiz olarak hesabına yatırılan parayı çekmemiş ve maaş gününü beklemektedir. Yapılan son açıklama incelendiğinde maaşların deprem sebebiyle hesaplara erken yatırıldığı ve bu maaşlar harici işsizlik maaşlarının da hesaplara yatırıldığı duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada deprem sebebiyle etkilenen bölgelerde işsizlik ve yarım çalışma ödeneği ödemelerinin yatırılma günü 15 Şubat olarak belirlendi. Bakanlık tarafından yapılan açıklama kapsamında SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaşlarını çoktan aldılar. Yapılan açıklama kapsamında SSK ve Bağ-Kur emeklileri için maaş takvimi:

Normal şartlarda emekli maaşını 17, 18, 19, 20 Şubat’ta alanlar 14 Şubat’ta,

21, 22, 23, 24 Şubat’ta alanlar 15 Şubat’ta,

25 ve 26 Şubat’ta alanlara 16 Şubat’ta aldılar.

Bağkur emeklileri ise maaşlarını 25 ve 26 Şubat’ta alıyorsa 16 Şubat’ta,

27 ve 28 Şubat’ta alıyorsa 17 Şubat’ta hesaplarına yatırıldı.

Emekli maaşları harici memur maaşları da öne çekilerek ödenmişti. Bu kapsamda memurlar da maaşlarını normalde 15 Şubat tarihinde alırken 11 Şubat tarihinde hesaplarına yatırıldı.