SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Emeklilerine Müjde! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emekli Zammı Tarihini Duyurdu

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Emeklilerine Müjde! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emekli Zammı Tarihini Duyurdu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaş zamlarına ve. Gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milyonlarca emekli, temmuz ayı itibariyle zamlı maaşları aldılar. SSK ve Bağ-Kur emekilerine tahsis numarasının son rakamına göre 17 Temmuz ile 28 Temmuz tarihleri arasında zamlı maaş ödemesi yapılırken, SGK tarafından yapılan açıklama ile birlikte Emekli Sandığı emeklilerine de 28 Temmuz’da zam farkları verildi. Söz konusu ödemeler ile birlikte bütün emeklilerin zamlı maaşları hesaplarında görürken, emeklilere ek zam yapılıp yapılmayacağı ve yeni zammının ne zaman gerçekleşeceği merak ediliyor. Bu çerçevede, resmi makamlardan gelecek açıklamalar da yakından takip ediliyor.

Emeklilere Seyyanen Zam Var Mı?

Emekli maaşlarında refah payı da dahil olmak üzere yüzde 25 oranında artışa gidildi. Emekli maaşlarında yılbaşına civarı emekli maaşları için çalışmalar yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’'Asgari ücretten, memur ve emekli maaşlarına kadar bütçe imkanlarını zorlayan tasarruflarda bulunduk. Kamu işçilerinin yapılan toplu sözleşmelerinde ortaya çıkan tablo memur maaşlarında ilave bir düzeltmeyi zorunlu kıldı. Asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili huzursuzluk ortaya çıktı. Kamu işçisini ve memuru nasıl ortada bırakmadıysak, çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. (Deprem bölgesinin ayağa kaldırılması) Vergi artışlarından elde edeceğimiz geliri, başka yerlere aktarmayı vicdani olarak kabul edemeyiz.Piyasayı yukarı çekmek sonu olmayan bir kısır döngünün içine girmek demektir. Bütçeyle ilgili çalışmaların semeresini gördükçe, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız, bunu yılbaşı civarı neticelendirmeyi planlıyoruz’’ demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından, NTV canlı yayınındaki gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da "Emekli maaşında yıl sonunda yeni bir değerlendirme yapılacak" dedi.

2023/06/06/hesap-makinesi-gorseli.jpg

Emekli Zammı Son Durum

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın açıklamaları çerçevesinde, yıl sonunda enflasyon rakamlarının baz alınarak emekli maaşlarında yeniden artışa gidilmesi bekleniyor. Temmuz ayında olduğu gibi yıl sonunda yapılacak zamda da refah payı artışı sağlanabilir.