SSK Bağkur Emekli Zammı İçin Hesaplamalar Başladı! İşte Beş Aylık Enflasyon Farkı

SSK Bağkur Emekli Zammı İçin Hesaplamalar Başladı! İşte Beş Aylık Enflasyon Farkı
Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi, maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ederken, TÜİK kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK'in açıklamasının ardından, maaş zammı için de hesaplamalar başladı....

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi, maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ederken, TÜİK kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK'in açıklamasının ardından, maaş zammı için de hesaplamalar başladı. Söz konusu hesaplamalar ile birlikte, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları için 5 aylık enflasyon farkı netlik kazandı.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli maaşlarının belirlenmesi için 6 aylık enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor. Bu nedenle, aralık ayı enflasyon oranları merakla beklenirken, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım dönemi enflasyon rakamları ele alınarak hesaplamalar yapılmaya başlandı. Söz konusu hesaplamalar neticesinde, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak belirlendi.

2023 Emekli Maaşı!

Beş aylık enflasyon verileri ile maaş zammı hesaplamaları yapılırken, 3 Ocak'ta açıklanacak olan aralık ayı enflasyon rakamlarının da büyük önemi bulunuyor. Bu kapsamda, bu tarihte yapılacak açıklama ile birlikte, emekli maaşlarına yapılacak zam için daha net bir tablo oluşacak.

Enflasyon Verileri Önem Taşıyor

Emekli maaşlarına yapılacak zam için enflasyon verilerinin belirleyici fonksiyonu bulunuyor. Bu nedenle, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verilerini yakından takip ediyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda maaş zamlarına dair yaptığı açıklamada, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini belirtmişti. Bu kapsamda, 3 Ocak'ta maaş zamları için daha net ifadeler kurulabilecek.

Emekli Zammı Hesaplama

Bugün itibariyle açıklanan kasım ayı enflasyon verileri ile birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon farkı ortaya çıktı. Söz konusu hesaplamalara göre, beş aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak belirlendi. Emekliler, yüzde 14,04 zam oranı ile hesaplamalar yapmaya başladılar ancak maaş zammı için 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon verisi takip edilecek.