SSK ve Bağkur Emekli Maaşı Hesaplama! Yüzde 30 Zam İle Hesaplamalar Hız Kazandı

SSK ve Bağkur Emekli Maaşı Hesaplama! Yüzde 30 Zam İle Hesaplamalar Hız Kazandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 oranında yapılacağını belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından, emekli ve memurlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 oranında yapılacağını belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından, emekli ve memurlar maaş zammının nasıl hesaplanacağını araştırılmaya başlandı. Bu çerçevede, yüzde 30 zam ile nasıl hesaplama yapılacağı merak ediliyor.

Emekli Maaşı Hesaplama

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yüzde 30 zam sonrası maaş hesapları yapmaya başladılar. Mevcut emekli maaşını 100' böldükten sonra, çıkan sonucu 130 ile çarpınca zamlı emekli maaşı elde edilecek.

En Düşük Emekli Maaşı

Yüzde 30 zam oranı ile emekli maaşı hesaplamaları hız kesmeden devam ederken, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da merak ediliyor. Emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapılırken, en düşük emekli maaşına yüzde 30'dan daha fazla zam yapıldı ve en düşük emekli maaşı 5.500 TL oldu.

Asgari Ücret 2023

Memur ve emekli maaşlarının yanı sıra, asgari ücretin ne kadar olduğu da merak ediliyor. 2023 yılı için asgari ücret 85.06 TL olarak belirlendi.