SSK ve Bağkur Emekli Maaşları İçin 4 Aylık Zam Hesaplaması! Emekli Zammı Temmuz 2023

SSK ve Bağkur Emekli Maaşları İçin 4 Aylık Zam Hesaplaması! Emekli Zammı Temmuz 2023
Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verileri baz alınarak emekli maaşlarına yapılacak zam belirleniyor. Emekli maaşlarına yıl içinde iki defa zam yapılırken, temmuz ayı öncesinde hesaplamalar da hız kazandı. Bu kapsamda,...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verileri baz alınarak emekli maaşlarına yapılacak zam belirleniyor. Emekli maaşlarına yıl içinde iki defa zam yapılırken, temmuz ayı öncesinde hesaplamalar da hız kazandı. Bu kapsamda, ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon verileri ile 4 aylık zam oranı hesaplandı.

Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon rakamlarına göre, emekli maaşları için dört aylık zam oranı yüzde 15,22 olarak hesaplandı. Söz konusu zam oranı henüz kesinlik taşımıyor. Mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından emekli maaşları için taba net bir tablo oluşacak. Ayrıca en düşük emekli maaşı 2.000 TL artış ile birlikte geçtiğimiz haftalarda 7.500 TL seviyesine yükselmişti. Temmuz ayında en düşük emekli maaşına da yeniden zam yapılacak.

Emekli Zammı 2023

Mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları henüz açıklanmasa da Merkez Bankası’nın Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre 6 aylık enflasyonun yüzde 21,13 olması bekleniyor. Bu durumunda, yüzde 21'in üzerinden zam yapılabilir ancak emekli maaşlarında yüzde 30'un üzerinde artış olacağı da iddia ediliyor.