SSK ve Bağkur Emekli Maaşları İçin Hesaplama Yapıldı! 2023 En Düşük Emekli Maaşı

SSK ve Bağkur Emekli Maaşları İçin Hesaplama Yapıldı! 2023 En Düşük Emekli Maaşı
Milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücret zammı, geçtiğimiz günlerde açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023 yılında asgari ücret 8.506 TL olacak. Asgari ücretin belli olmasının...

Milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücret zammı, geçtiğimiz günlerde açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023 yılında asgari ücret 8.506 TL olacak. Asgari ücretin belli olmasının ardından, SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşlarına ne kadar zam yapılacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri ile beş aylık enflasyon farkı hesaplandı.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli maaşlarına yapılacak zam, 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamlarının ardından netlik kazanacak. Bu nedenle, aralık ayı enflasyon verileri yakından takip edilecek ancak temmuz-kasım dönemi enflasyon oranları ile hesaplama yapıldı. Söz konusu hesaplama neticesinde, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak belirlendi.

2023 En Düşük Emekli Maaşı

Emekli zammı için hesaplamalar devam ederken, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da araştırılıyor. Mevcut durumda 3.500 TL olan en düşük emekli maaşı, yüzde 30'a yakın zam yapılması durumunda 4.500 TL seviyesine çıkacak.