SSK ve Bağkur Emekliler Dikkat! En Düşük Emekli Maaşı İle İlgili Hesaplama Yapıldı

SSK ve Bağkur Emekliler Dikkat! En Düşük Emekli Maaşı İle İlgili Hesaplama Yapıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada asgari ücretin 2023 yılında 8.506 TL olacağını açıkladı. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücretin duyurulması ile birlikte, emekli maaşlarına...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada asgari ücretin 2023 yılında 8.506 TL olacağını açıkladı. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücretin duyurulması ile birlikte, emekli maaşlarına yapılacak zam da araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda, çeşitleri zam oranları üzerinden hesaplamalar yapılıyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşlarına yapılacak zam için heyecanlı bekleyiş devam ederken, mevcutta 3.500 TL olan en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merak ediliyor. Konuya ilişkin henüz resmi açıklama yapılmasa da yüzde 30 civarında bir zam yapılması durumunda, en düşük emekli maaşı 4.500 TL seviyesine yükselmiş olacak.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli maaşlarına yapılacak zam, aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından netlik kazanacak. Bu kapsamda, 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak aralık ayı enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor. Enflasyon oranları için bekleyiş devam ederken, temmuz-kasım dönemi enflasyon verileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 5 aylık enflasyon farkı hesaplandı. Söz konusu hesaplamaya göre, beş aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak belirlendi.