SSK ve Bağkur Emeklileri Dikkat! Emekli Zammı Beş Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu

SSK ve Bağkur Emeklileri Dikkat! Emekli Zammı Beş Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu
2023 yılına artık sayılı haftalar kaldı. Yeni yıla yaklaşılmasıyla birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ne kadar zam yapılacağı da merak konusu oldu. Milyonlarca emekli maaş zammına ilişkin açıklamaları yakından...

2023 yılına artık sayılı haftalar kaldı. Yeni yıla yaklaşılmasıyla birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ne kadar zam yapılacağı da merak konusu oldu. Milyonlarca emekli maaş zammına ilişkin açıklamaları yakından takip ederken, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte beş aylık enflasyon farkı da netlik kazandı. Bu kapsamda, beş aylık enflasyon farkı ele alınarak emekli maaşlarına yapılacak artışa dair hesaplamalar yapılmaya başlandı.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli maaşlarına yapılacak zam, 3 Ocak 2023'te açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamları ile netlik kazanacak ancak temmuz-kasım dönemi enflasyon oranları baz alınarak beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Söz konusu hesaplamalara göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak belirlendi.

2023 Emekli Maaşı

Emekli maaşını yapılacak zam 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon verileri birlikte netlik kazanacak fakat SSK ve Bağ-Kur emeklileri, beş aylık enflasyon farkı ile maaşlarında yapılacak artışı hesaplıyorlar. Aralık ayı enflasyon verisi de açıklandıktan sonra, emekli maaşları için daha net bir tablo oluşacak.