SSK ve Bağkur Emeklilerin Beklediği Hesaplama Yapıldı! İşte Emekli Zammı İçin Dört Aylık Oran

SSK ve Bağkur Emeklilerin Beklediği Hesaplama Yapıldı! İşte Emekli Zammı İçin Dört Aylık Oran
Temmuz ve ocak ayında emekli maaşlarına zam yapılıyor. Yılda iki defa emekli maaşlarında artışa gidilirken, zamlı maaşların belirlenmesinde enflasyon verileri dikkate alınıyor. Bu kapsamda, Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon...

Temmuz ve ocak ayında emekli maaşlarına zam yapılıyor. Yılda iki defa emekli maaşlarında artışa gidilirken, zamlı maaşların belirlenmesinde enflasyon verileri dikkate alınıyor. Bu kapsamda, Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verisi açıklamaları pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. 3 Mayıs tarihinde nisan ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından, 4 aylık maaş zammı oranı ile ilgili de araştırmalar hızlandı.

Emekli Maaşı 4 Aylık Zam Oranı

Ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon oranları TÜİK tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Söz konusu verilere göre, dört aylık SSK ve Bağkur emekli maaşı zam oranı yüzde 15,22 olarak hesaplandı ancak bu oran maaş zammı için kesinlik taşımıyor. Emekli maaşlarına yapılacak zam belirlenirken, altı aylık enflasyon verileri baz alınıyor. Mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından maaş zammı netlik kazanacak.

Emekli Maaşı Zammı Ne Kadar Olacak?

Altı aylık enflasyon oranı henüz belli olmadı fakat Merkez Bankası'nın Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre altı aylık enflasyon verisinin yüzde 21,13 olması bekleniyor. Eğer enflasyon oranları bu şekilde olursa, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarında yüzde 21,13 oranında artışa gidilmiş olacak. Emekli maaşlarına yapılacak zam, temmuz ayında açıklanacak haziran ayı enflasyon oranının ardından belirlenecek.