SSK ve Bağkur Emeklisi İçin İlk Hesaplamalar Yapıldı! Emeklilerin Merakla Beklediği Tablo Netlik Kazandı

SSK ve Bağkur Emeklisi İçin İlk Hesaplamalar Yapıldı! Emeklilerin Merakla Beklediği Tablo Netlik Kazandı
Emekli maaşlarında yılbaşı civarında yapılacak yeniden değerlendirme öncesinde, maaş zammıyla alakalı yeni hesaplamalar hız kesmeden sürüyor.

Emekli maaşlarının zamlı ödenmesine kısa bir zaman kaldı. Temmuz'da yüzde 25 oranında emekli maaşlarına zam yapılmış ve temmuz ayında da zamlı ödemeler milyonlarca emeklinin hesabına yatmıştı. Ağustos ayında da yüzde 25 oranında emekli maaşları emeklilere iletilecek. Tahsis numarasının son rakamına göre 17-28 Ağustos tarihleri arasında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilecek zamlı maaşlar öncesinde, maaş zammı ile ilgili hesaplamalar da sürüyor.

Emekli Maaşı Zammı Hesaplaması

Emekli maaşlarına yıl içinde iki defa zam yapılıyor. Her iki artışta da altı aylık enflasyon verileri maaş zammının belirlenmesinde önemli rol oynuyor. Bu çerçevede, ocak ayında gerçekleşecek artışta da altı aylık enflasyon oranına bakılacak. Altın aylık enflasyon oanı aralık ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından netlik kazanacak ancak Merkez Bankası’nın güncel enflasyon beklentisi ile hesaplama yapıldı. Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 58 olduğu için söz konusu beklentiye dayanılarak yapılan hesaplamaya göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için altı aylık zam oranı yüzde 31.92 olacak. Eğer temmuz ayında olduğu gibi ocak ayında da emekli maaşlarına refah payı eklenirse bu oran daha fazla artabiliyor.

Emekliye Ek Zam Yapılacak Mı Var Mı?

Emekli maaşlarına gelecek zam için enflasyon beklentisi baz alınarak hesaplamalar yapılırken, emekli maaşlarında ek bir artış olup olmayacağı araştırılıyor. Emekli maaşlarına yılbaşı civarında zam yapılacağını önceki günlerde açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’'Emekliler noktasında da yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu. Memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak yapabileceğimiz en iyi zammı yaptık. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair söz verdik ve şu ana kadar da ezdirmedik. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimize enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25’e yükselttik. Memur emeklilerine de aynı şekilde yüzde 25 oranında zam yapıldı. Enflasyonun üzerinde artışlar yapıldı. Biz memurumuza, çalışanımıza, emeklimize bu zamları yaparken, bazı fırsatçı, açgözlüler de adeta vatandaşın cebine elini uzatıyor. Bu fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Ticaret Bakanlığımız, denetimlerini sıklaştırdı, cezai işlemleri artırıyoruz’’ ifadelerine yer verdi.