Su Faturaları Düşecek! Suyun Tonu 1 TL Oldu

Su Faturaları Düşecek! Suyun Tonu 1 TL Oldu
Antalya’da su fiyatlarına indirim yapıldığı duyuruldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından su tarifelerine yapılan indirimle ilgili müjde verildi. Yapılan indirimde 5 tona kadar suyun tonunu 1 TL yapıyoruz...

Antalya’da su fiyatlarına indirim yapıldığı duyuruldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından su tarifelerine yapılan indirimle ilgili müjde verildi. Yapılan indirimde 5 tona kadar suyun tonunu 1 TL yapıyoruz açıklaması herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışma gösteren Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Kurulunda bugün su tarifelerine indirim yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

5 Ton Su 1 TL!

Su tarifelerine indirim yapıldı. Yapılan indirim herkesi memnun etmeye yetti. Bu kapsamda Antalya’da mesken abonelerinde 5 tona kadar ilk kademe tarifede suyun tonu 1 TL, 6 ile 20 ton arası ikinci kademede tonu ise 11 TL olarak belirlendi. Ayrıca 5 tona kadar birinci kademe 1 TL, 6 ile 20 tona kadar ikinci kademe ise 2,75 TL oldu. Ticarethanelerde ise 10 tona kadar suyun tonu 23,69 TL’den 11 TL’ye indirilirken, hayvancılıkla uğraşan kişiler de 50 metreküpe kadar suyu 1 TL’den kullanabilecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından yapılan açıklamada ise su tarifesinde indirim yapıldığı duyuruldu. Böcek tarafından:

"Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. 5 tona kadar suyun tonunu 1 lira yapıyoruz. Bu indirimden ilk etapta 1 milyon 201 bin 660 mesken yararlanacak. Dar gelirli ailelerimiz için önemli bir indirim. Şu an vatandaşımıza bedavaya yakın bir fiyata su sağlayacağız. Geçen ay 290 lira su faturası ödeyen vatandaşımız indirimle 126 lira ödeyecek." denildi.