Sütte Alarmlı Dönem! Marketlerde Böyle Satılıyor

Sütte Alarmlı Dönem! Marketlerde Böyle Satılıyor
Zincir marketlerde bazı ürünlerin alarm takılarak satılan ürünlere bir yenisi eklendi. Marketler de artık sütlere de alarm takıldı.2022 yılı fiyat artışları ile geçerken, 2023 yılına da zamlarla başlandı. 2023'le birlikte...

Zincir marketlerde bazı ürünlerin alarm takılarak satılan ürünlere bir yenisi eklendi. Marketler de artık sütlere de alarm takıldı.

2022 yılı fiyat artışları ile geçerken, 2023 yılına da zamlarla başlandı. 2023'le birlikte çok sayıda ürün ve hizmete zam üstüne zam geldi. Gelen zamlardan en çok etkilenen ise gıda ürünleri oldu. Et ve süt ürünlerine gelen zamlar da 2022'nin sonunda ve 2023'ün başında da dikkatleri üzerine çekti.

Gıda fiyatları başta olmak üzere birçok üründe fiyatların yükselmesinin ardından marketlerde başta bebek maması olmak üzere bazı ürünlerde ekstra güvenlik önlemleri alınmıştı. Güvenlik için alarm takma süt için de uygulandı. Üreticilerin zarar etmesi sebebi ile hayvanlarını kesime göndermesinden dolayı süt fiyatlarındaki artış, enflasyonun da etkisiyle rekor kırdı. Yüksek fiyat artışları sebebi ile marketlerde satılan sütlere alarm takılması görenleri şoke etti.