Suya Zam Geldi! MASKİ'den Su Ücretlerine Zam Açıklaması

Suya Zam Geldi! MASKİ'den Su Ücretlerine Zam Açıklaması
2023 yılı ile birlikte çok sayıda ürün ve hizmete zam geldi. Gelen zamlardan su ücretleri de nasibini aldı. Belediyeden yapılan açıklamada suyun tonuna zam yapıldığı duyuruldu.Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan...

2023 yılı ile birlikte çok sayıda ürün ve hizmete zam geldi. Gelen zamlardan su ücretleri de nasibini aldı. Belediyeden yapılan açıklamada suyun tonuna zam yapıldığı duyuruldu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada suya yüzde 25 zam yapıldığı ifade edildi. Yapılan açıklamaya göre Malatya’da suyun ton fiyatı 6,97 liradan 8,71 liraya yükseldi.

MASKİ'den Maliyet Gerekçesi

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nce meclise sunulan teklifte yükselen maliyetler gerekçe gösterilerek su ücretlerine zam geleceği belirtildi.

Mecliste söz alan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, artan maliyetlerden dolayı su fiyatlarına yükseliş yapmak zorunda kaldıklarını kaydederek, “Daha yüksek artış istemiştik ama uygun görülmedi. Biz yüzde 60-70 zam oranı istemiştik, yüzde 25 bu yıl yeterli denildi" şeklinde konuştu.