Taban Fiyatı Yüzde 200'ün Üstünde Arttı! Pirinç Fiyatlarında Büyük Artış Yaşandı

Taban Fiyatı Yüzde 200'ün Üstünde Arttı! Pirinç Fiyatlarında Büyük Artış Yaşandı
Sofraların vazgeçilmezi pirinç fiyatlarında büyük artış görüldü. Çiftçi, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) çeltik için taban fiyatını yüzde 200'ün üzerine çıkarması sonucu daha yüksek fiyat için beklentiye girdi ve...

Sofraların vazgeçilmezi pirinç fiyatlarında büyük artış görüldü. Çiftçi, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) çeltik için taban fiyatını yüzde 200'ün üzerine çıkarması sonucu daha yüksek fiyat için beklentiye girdi ve ürünleri satmadı. Sektör temsilcileri, çiftçinin elinde kalan ürünleri depoladığını belirtiyor.

Son 2 ayda pirinç fiyatlarında yüzde 30 artış yaşandı. TMO'nun çeltikte verdiği taban fiyatındaki artış çeltik üreticisinde yüksek fiyat beklentisi oluşturdu.

Pirinç Fiyatları Ne Kadar Arttı?

Üretici serbest piyasada fiyatlar yükselecek beklentisiyle arzı azaltmaya başladı. Arz sıkıntısı işlenmemiş naturel pirinç fiyatlarını da yüzde 30 yükseltti. Naturel baldo pirinç fiyatı son 2 ay içinde 24,5 liradan 32 liraya çıkarken, Osmancık pirincinde yüzde 15,5, Luna pirincinde ise yüzde 23,6’lık yükseliş görüldü.