Tarihi Rekorunu Tazelemişti! Altın Fiyatlarında Son Durum

Tarihi Rekorunu Tazelemişti! Altın Fiyatlarında Son Durum
Geçtiğimiz hafta ABD verisinin açıklanmasından sonra gram altın 3 ayın zirvesine ulaşmıştı. Geçtiğimiz gün ise, Aralık 2021’de gördüğü rekor seviyeyi tazeleyen gram altın fiyatları zirveyi gördü. 15 Kasım 2022 tarihine...

Geçtiğimiz hafta ABD verisinin açıklanmasından sonra gram altın 3 ayın zirvesine ulaşmıştı. Geçtiğimiz gün ise, Aralık 2021’de gördüğü rekor seviyeyi tazeleyen gram altın fiyatları zirveyi gördü. 15 Kasım 2022 tarihine 1055 TL’den başlangıç yapan gram altın, 1068 TL’ye çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Dolar değer kaybederken altın fiyatları yükselişe geçmişti.

Altın Tarihi Zirveden Geri Döndü

Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarını yavaşlatacağı beklentisi ile tırmanışa geçen gram altın 1 senenin zirvesinden geri döndü.

ABD'de açıklanan enflasyon verilerinden sonra altın fiyatları sert yükseldi. Geçtiğimiz haftadan beri çıkışını sürdüren ons altın 7 ayın ardından en büyük haftalık yükselişini kaydederken, gram altın yılın zirvesini görmüştü.

Fed tarafından yapılan "Fed faiz artırımlarına devam etmeli" açıklamaları altın fiyatlarında düşüşe sebep oldu.

Dolar değer yitirirken altın fiyatları yükselişe geçti.

Önceki gün 1.062 TL'ye kadar çıkan gram altın bugün 1.055 TL'ye kadar geriledi.

Çeyrek altın güne 1.742 TL başlarken, Cumhuriyet altını 6.948 TL'den satışa sunuldu. Yarım altın ise 3.486 TL olarak kaydedildi.

ONS altın 1 aylık zirvesinden geri dönerek 1.766 dolara kadar indi.